2015 TEOG Tercih İşlemleri Başlıyor…

2015 TEOG Tercih tarihleri, 2015 TEOG yerleştirme tarihi, 2015 TEOG takvimi

  1. a) 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercihte bulunabilecektir. Ancak güzel sanatlar ve spor liseleri için tercih yapacak öğrencilerin bu liselere kayıt kabul şartlarını taşımaları gerekecektir.
    b) Tercihler öğrenci/veli tarafından, https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecektir.
    c) Sınavla öğrenci alacak özel okullara kayıt işlemini yaptıran öğrenciler tercihte bulunamazlar.
    ç) İnternet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRDIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » ve «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır.
    d) Yerleştirmede öğrenciler tüm okul türlerini içeren 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.
    e) Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://eokul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 06-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.
    f) Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1’deki “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”na bağlı kalarak veli adına yapacaktır (16 Temmuz 2015 saat 17:00’ye kadar).
    g) Ek-2 te yer alan Yurtdışı Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu, Sadece tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayan yurt dışından sınava giren öğrenciler tarafından APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderilecektir. (16 Temmuz 2015 saat 17:00’ye kadar)Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır.
    h) Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır.
    i) Tercihlerin elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme e‐kılavuzuna uygun doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır.
    j) Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu”nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.
    k) Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem ve bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile https://eokul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.
    l) Tercih başvurusu sadece 1 (bir) kez yapılacağından başvuru işleminden sonra değiştirilemeyecektir

2015 terch

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.