2015-2016 AÖL 1.Dönem Kayıt Yenileme işlemleri başladı

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ BAŞLADI

2015-2016 AÖL sınav tarihleri2015/2016 Eğitim Öğretim yılı I.dönem (2015/1) kayıt yenileme işlemleri başladı.Öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silikdurumdaki öğrencilerimiz 14 Eylül-9 Ekim 2015 tarihleri arasında Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nden ve Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden kayıt yenileme işlemlerini yaptırabilirler.

NOT:Kayıt yenileme kılavuzu en kısa zamanda yayınlanacaktır.

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı II. Dönem Kayıt Yenileme Kılavuzu.

2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı II. Dönem Kayıt Yenileme Kılavuzu. için buraya tıklayınız.

Kayıt Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır?

<p”>18 yaşından gün almamış olan Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin yılda 2 dönem, 3. Dönem sınavının ilk günü itibariyle18 yaşından gün almış olanların ise yılda 3 dönem kayıt yenilemeleri zorunludur.<p”>Öğrenciler, sınavlara girebilmek için Kayıt Yenileyerek ders seçimi yapmak zorundadırlar. Kayıt Yenileme tarihleri, Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenen iş takviminde yayınlanır

Kayıt Yenileme işlemi için aşağıdaki adımları takip ediniz.

1. Adım: Bankaya Kayıt Yenileme Ücretini Ödeyiniz.

  • Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileyecek olan öğrenciler, her yıl belirlenen Kayıt Yenileme Katılım Bedelini ödemek zorundadırlar. 2015 yılında, bir dönem için Kayıt Yenileme ücreti, 25 TL olarak belirlenmiştir.
  • Öğrenci adayı, T.C. Kimlik numarasını beyan ederek Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, MEB Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 20 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Not: Halk Bankası ayrıca havale ücreti talep etmektedir.)
  • Kayıt Yenileme bedelinin 5 TL’ si ise Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.
  • Kayıt Yenileme için Katılım Bedelinin ödendiği, sistem üzerinden görünmektedir. Sistemde görünmeyen ödemeler, kayıt yenileme işlememizin gerçekleşmesini engeller. Bunun için Katılım Bedelinizi doğru hesaba yatırdığınızdan emin olunuz.

2. Adım: Kaydınızı Gerçekleştirmek İçin İrtibat Bürosuna gidiniz.

  • Kayıt Yenileme ücretini yatırdığınıza dair dekont ile bulunduğunuz yerdeki İrtibat Bürosuna gidiniz. Açık Öğretim Lisesi Kayıt Yenileme iş ve işlemlerini yapmak üzere görevlendirilen İrtibat Büroları listesi için buraya tıklayınız.
  • Kayıt Yenileme işlemlerinizi gerçekleştirirken nüfus kayıt bilgilerinizi, adresinizi ve özellikle sınava yerinizi güncellemeyi unutmayınız.

3. Adım: Derslerinizi Seçiniz

  • Öğrencilik durumu Aktif hâle gelen öğrenciler, sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçerler. Ders seçimindeki tüm sorumluluk öğrenciye aittir.
  • Ders seçimi işlemini nasıl yapacağınız konusundaki açıklamalar için buraya tıklayınız.

Kayıt Yenileme Döneminde Kimler Kayıt Yenileme İşlemini Yaptırmalı?

İçinde bulunulan dönem itibariyle Açık Öğretim Lisesinde öğrencilik durumu Aktif, Donuk ve Silik durumdaki öğrenciler kayıt yenileyebilirler.

Kimlerden Kayıt Yenileme Ücreti Alınmaz?

  • a) 1974 Kıbrıs Barış Harekâtında şehit olanların eş ve çocukları ile aynı mücadelede gazi olanların eş ve çocukları;
  • b) Terörle mücadelede görevini yaparken şehit düşenlerin eş ve çocukları ile aynı mücadelede gazi olanların eş ve çocukları;
  • c) Vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlananlar ile İstiklal Madalyası verilmiş olanlar,
  • d) Mahkeme kararıyla eğitim tedbiri verilenlerden, durumlarını belgelendirmek şartıyla Yeni Kayıt, Kayıt Yenileme ücreti alınmayacaktır.

Söz konusu belgelerin fotokopileri alınacak ve üzerine “aslı gibidir” ibaresi yazılarak öğrenci dosyasına konulacaktır. Bu belgeler, istenildiğinde Açık Öğretim Lisesine gönderilmek üzere öğrencinin dosyasında muhafaza edilecektir.

Not: Şehit ve gazilerimizin eş ve çocukları, evlendikleri takdirde “Katılım Bedeli” ödemek zorundadırlar.

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Katılım Bedeli, her yıl Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından belirlenir. Katılım bedelleri Açık Öğretim Lisesi ve kayıt yaptırılan İrtibat Bürosu hesaplarına ayrı ayrı yatırılır.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.