2014 Üniversitelerin formasyon kontenjanları

GENEL AÇIKLAMALAR

ÖSYM tarafından Haziran 2014 ayında merkezi olarak yerleştirilen öğrencilerin kayıtları tamamlandıktan sonra ekte açıklandığı gibi bunun akabinde öncelikle mezuniyet aşamasında ve mezun durumunda olanlarla sınırlı tutularak yeni kayıtlar, ekteki kontenjanlar dahilinde Üniversitenizce yapılacaktır.

ÖSYM tarafından ikinci kere olarak mezunlar için pedagojik formasyon programlarına ilişkin merkezi yerleştirme yapılmış olup bu yerleştirmede bazı alanlardaki kontenjanlar bütünüyle dolarken bazı alanlarda ise boşluk oluşmuştur. Üniversitenizle ilgili olarak bu yerleştirmede oluşan ve kayıtlar sırasında da oluşabilecek boş kalan kontenjanlar düşünülerek ve 19.06.2014 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında verilen yetkiye dayanılarak

25.06.2014 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alman karar ile bazı üniversitelerde yeni açılacak program kontenjanlarına eklemeler yapılmıştır. Bu çerçevede merkezi yerleştirmede herhangi bir programa yerleşemeyen ya da yerleştiği halde kayıt yaptırmayan adaylar da yeni açılacak programlara başvurabilecektir.

ÖSYM tarafından yerleştirilmeyen veya yerleştirildiği halde kayıt olmayanların kontenjanlarına ilişkin olarak yükseköğretim kurumları herhangi bir işlem yapmayacak olup, ekteki kontenjanlara göre başvuru alacaklardır.

ÖSYM tarafından yapılan yerleştirmeye ilişkin sonuçların Kurumunuzca incelenerek fazla talep olan alanlara (Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Matematik vb.) daha fazla kontenjan ayrılması tercih edilmelidir. Üniversitenize tahsis edilen toplam kontenjanın, üniversite içinden ve dışından adaylara oransal olarak dağıtılmasında, üniversitenizden geçmiş yıllarda mezun olan adayların da kendi üniversiteniz öğrencileri için ayrılacak kontenjana dahil edilmesi gerekir. Yurt dışındaki üniversitelerden mezun olanların notları öncelikle her üniversitenin kendi sistemine dönüştürülerek sıralamaya dahil edilmelidir.

Programlar için izlenecek akademik takvim, öğrencilerin tercihlerini de etkileyeceğinden mümkün olduğu kadar söz konusu takvim, öğrencilerin kesin kayıtlarından önce yapılarak internet ortamında duyurulmalıdır.

formasyon

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.