2014 PYBS başvuruları nasıl yapılacak?

Yurtiçinde e-Okul Sistemine Kayıtlı Okullardan Yapılacak Başvuru İşlemleri
a. Başvuru iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yapılacaktır.

2014 PYBS başvuru kılavuzu indir

b. 5, 6, 7, 9, 10 ve 11’inci sınıfların sınav başvuruları 17-28 Mart 2014 tarihlerinde alınacaktır.
c. 8’inci sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak olup, bu öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar kullanılarak yerleştirme işlemleri yapılacaktır. 8’inci sınıf öğrencilerinden parasız yatılılık ve bursluluk hakkından yararlanmak için başvuru şartları için halen eğitim gördükleri okul müdürlüklerinden bilgi alarak, başvuru için gerekli belgeleri hazırlayacaklardır. Ayrıca tercih döneminde tercihlerini okul müdürlüklerinden yapacaklardır.
d. 5, 6, 7’inci sınıfların bursluluk tercihleri ile 8, 9, 10 ve 11’inci sınıfların bursluluk ve parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihleri 06-15 Ağustos 2014 tarihlerinde okul müdürlüklerince alınacaktır.
e. Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu ve tercihlerini yapacaktır.
f. Başvurunun yapılabilmesi için öğrenci velisi;
– “(EK-1) Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname” ve eklerini,
– Ayrıca, Öğretmen Çocuğu, Okul Yok ve Korunmaya Muhtaç Çocuk Kontenjanından başvurabilecek öğrenciler için “(EK-2) 2014 PYBS Başvuru ve YBO Tercih Formunu”
doldurarak okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır.
g. Sınav başvurusu elektronik ortamda okul müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Başvuru işlemi yapılırken öğrenciyle ilgili e-Okul sisteminden alınan bilgiler velisi tarafından kontrol edilerek (adı/soyadı, ana adı, baba adı, cinsiyeti, doğum yeri, doğum tarihi, sınavda tedbir alınmasını gerektirecek özel hizmet alma (özür) durumu, alanı/dalı, sınıfı) varsa yanlışlıklar başvurudan önce düzeltilecektir.
h. Başvuru onaylandıktan sonra e-Okul sisteminde yapılacak değişiklikler başvuru bilgilerini değiştirmeyecektir. Bu nedenle onaylama işleminden önce bilgilerin doğruluğu veli ve okul yöneticilerince titizlikle incelenecektir. Bundan sonra yapılan başvurular ve talepler kesinlikle dikkate alınmayacaktır.

3.2. Yurtdışından e-Okul Sistemine Kayıtlı Olan Öğrencilerin Sınav Başvuru İşlemleri
Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı T.C. vatandaşı olan öğrenciler, T.C. kimlik numarasıyla, KKTC vatandaşı olan öğrenciler ise yabancılara verilen numara ile başvuru yapacaklardır.
Bu öğrencilerden sınavı kazananlar 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Türkiye’deki MEB’e bağlı resmî okul/kurumlarında (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri halinde bu haklarından yararlanabilirler.
3.3. Yurtdışında e-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrencilerin Sınav Başvuru İşlemleri
Yurtdışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullardan başvuru yapmak isteyen öğrenciler; http://meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan “(EK–1) Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname” ve “(EK-3) 2014 PYBS Yurt Dışı Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru olarak doldurulup, 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafla birlikte başvuru süresi içinde YEĞİTEK-Ölçme, Değerlendirme ve Yerleştirme Grup Başkanlığı-06500 Teknikokullar ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla gönderecektir.
Bu öğrencilerden sınavı kazananlar 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Türkiye’deki MEB’e bağlı resmî okul/kurumlarında (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri halinde bu haklarından yararlanabilirler.
4. BAŞVURUNUN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR
a. Öğrencinin, e-Okul sistemindeki bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa,
b. Elektronik ortamda okul müdürlüğü PYBS ve YBO’dan mezun olabilecek öğrencilerin başvurusunu onaylamamışsa,
c. Başvuru için gerekli bilgi ve belgeler eksiksiz olarak okul müdürlüğüne teslim edilmemişse
başvuru geçersiz sayılır.

2014 pybs başvuru kılavuzu

“2014 PYBS başvuruları nasıl yapılacak?” üzerine 2 yorum

  1. ek 1(dpybs) formunda olan, geliri bölümünde aile reisi sigortasız çalışıyorsa nasıl bir belge götürülecek

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.