2014 Polis Akademisi Başvuru Kılavuzu

Polis Koleji Bruvesi2014 Polis Akademisi Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Sınavı (2014-PMYO), 29 Haziran 2014 tarihinde uygulanacaktır. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan mülakat sınavını başararak yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar başvurularını 4-9 Haziran 2014 tarihleri arasında yapacaklardır.

Adaylar başvurularını İnternet aracılığıyla bireysel olarak veya herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabilecektir. Başvuru Merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır. Başvuru süresi bittikten sonra başvuru alınmayacaktır.

Adaylar başvurudan önce sınav ücretini yatırmış olmalıdır.  Sınav ücretini yatırmak sınava başvuru için yeterli değildir. Sınav ücretini yatırmış olduğu halde başvurusunu gerektiği şekilde tamamlamayan adayların sınava girmeleri mümkün değildir. 

İnternet’ten bireysel başvuru yapacak adayların başvurularının tamamlanabilmesi için başvuru ekranında “Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı.” açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekmektedir.

Başvuru Merkezi aracılığı ile başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan başvuru bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek amacı ile görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerinde yer alan ONAY KODUNU görevliye bildirecekler ve görevli onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacaktır. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersizdir ve sorumluluk adaya aittir.

Başvurusunu tamamlayan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM’nin İnternet sayfasında bulunan Aday İşlemleri Sisteminden (ais.osym.gov.tr) başvuru bilgilerini mutlaka kontrol etmeli, başvurusunun tamamlandığını teyit ederek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden aday başvuru kayıt bilgilerinin yazıcıdan bir dökümünü edinmelidir.

Sınav ile ilgili kurallar ve işlemleri belirtir “SINAVA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER TEMEL İLKE VE KURALLAR” bilgi metnine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir. Sınava başvuracak/girecek adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

                                                                                              ÖSYM BAŞKANLIĞI

SINAVA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER TEMEL İLKE VE KURALLAR

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.