2014 Hava Harp Okulu başvuru tarihleri ve şartları

HAVA HARP OKULU

Türk Hava Kuvvetlerinin temel subay kaynağı Hava Harp Okulu İstanbul Yeşilyurt’ta bulunmaktadır. 4566 sayılı Harp Okulları Kanunu uyarınca üniversite statüsünde olan Hava Harp Okulunda, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Yönetim Bilimleri dallarında lisans düzeyinde akademik eğitim, askeri eğitim ve özendirici uçuş eğitimi verilmektedir. Dört yıllık eğitim-öğretimlerini başarıyla tamamlayan Harbiyeliler lisans diplomasına sahip pilot adayı teğmenler olarak mezun olmaktadır.
Öğrenimlerini başarı ile tamamlayan Harbiyelilerden sağlık muayenesini başarıyla geçenler İzmir’de uçuş eğitimine başlamakta, sağlık muayenesini  herhangi bir nedenle kaybedenler ile uçuş eğitiminden çeşitli nedenlerle ayrılanlar ise Hava Kuvvetlerindeki diğer sınıf okullarında eğitim almaktadır. Sınıf  eğitimlerini tamamlayan teğmenler pilot veya yer sınıfı subaylar olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığında görev yapmaktadır.

amblem5tgHava Harp Okulundan mezun olan subaylar; lojman, sosyal tesis ve sağlık imkânlarından yararlanmakta, yurtiçi ve yurtdışındaki eğitim kurumlarında yüksek lisans ve doktora eğitimi yapmaktadır. Hava ve uzay gücünün dünya genelindeki önemi ve etkisi her geçen gün artmaktadı r. Hava Kuvvetleri Komutanlığı ailesi sizlerin katılımı ile daha da güçlenecektir.

BAŞVURU ŞEKLİ VE SEÇİM AŞAMALARINA ÇAĞRI ESASLARI

Başvuru koşulları bayan ve erkek adaylar için aynıdır. Başvuru koşullarını sağlayan adaylar 2014 ÖSYS Aday Başvuru Formunun “Askeri Okullara Girme İsteği” alanındaki kutucuğu işaretleyeceklerdir. Kutucuğu işaretleyen veya işaretlemeyen adayların başvuru işlemlerini tamamlayabilmeleri için ayrıca 25 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında www.hho.edu.tr İnternet adresine girerek başvuru yapmaları gerekmektedir. İnternet sitesi üzerinden başvuru yapmayan adaylar seçim aşamalarına çağrılmayacaktır.

ÖSYM Bşk.lığının sınav sonuçlarını açıklamasıyla birlikte, ihtiyaç duyulan öğrenci sayısına göre “Seçim Aşamaları Çağrı Puanı” veya “Baraj Puan” belirlenecektir. Baraj puan YGS 1,2,5,6 puan türlerine göre belirlenecek ve İnternet sitemizden yayınlanacaktır. Baraj puanını aşan adaylar diğer seçim aşamaları için Hava Harp Okuluna davet edilecektir.

Davet edilen adayların isimleri ve Hava Harp Okulunda hazır bulunacakları tarih İnternet sitemizden yayınlanacaktır. Adaylar hazırlayacakları evrakları İnternet sitesinden indirecektir. Posta yolu ile herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

Hava Harp Okulundaki seçim aşamalarında başarılı olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) MF-1, MF-2, MF-4, TM1, TM2 ve TM3 puan türlerinin en yükseği esas alınarak yapılacak performans puanlamasına göre sıralanacak ve asil/yedek liste oluşturularak intibak eğitimine çağrılacaklardır. Seçim süreci boyunca (en fazla üç gün sürecektir) isteyen adaylar Hava Harp Okulu tesislerinde kalabilecektir. Adayların yemek ve yatma ihtiyaçları
Hava Harp Okulu tarafından ücretsiz karşılanacaktır. İnternet sitesi ile ilgili herhangi bir problemle karşılaşan adayların ikdm@hho.edu.tr adresine e-posta göndermeleri veya aşağıdaki telefonu arayarak yardım almaları gerekmektedir.
İnternet Adresi : http:www.ikdm.hho.edu.tr
Telefon : 0 212 663 28 30, 0 212 663 24 90a

“2014 Hava Harp Okulu başvuru tarihleri ve şartları” üzerine 2 yorum

  1. SeLamun ALeyküm ÖnceLİkLe son başvuru tarihLeri ne zaman 2014 için çook araştırdım ama bulamadım kısa bir bilgi alabilirmiyim en buyuk hayalim bu ..

    Cevapla
  2. öncelikle selamın aleyküm ben şunu merak ediyorum ygsden yeterli puanı aldıktan sonra lys ye girmek zorunlumu yoksa ygsde yeterli puanı almak yetiyomu ?

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.