2013/2014 AÖF Açık Öğretim Fakültesi kayıt için istenen belgeler

Başvuru Tarihi: 02 Eylül 2013 Saat: 00.00 – 17 Eylül 2013 Saat: 17.00

Kayıt Tarihi:02 Eylül 2013 – 14 Eylül 2013, Mesai Saatleri

Mazeretli Kayıt Tarihi:16 Eylül 2013 – 17 Eylül 2013, Mesai Saatleri

Başvuru ve kayıt işleminizi gerçekleştirebilmek için aşağıda belirtilen basamakların tümünü uygulamalısınız.

Bu sayfada bulunan açıklamaların tamamını okumadan kesinlikle başvuruya başlamayınız.

KAYIT ADIMLARI

* Başvuru şartlarını taşıyorsanız internet başvurunuzu bu sayfa üzerinden yapınız.
* Kayıt için gerekli belgeleri hazırlayınız.
* Öğrenim bedellerini bankaya yatırınız.
* AÖF bürosuna giderek kaydınızı yaptırınız.

1) INTERNET BAŞVURU

ÖSYS Yeni Kayıt başvuru koşulları aşağıdadır:
2013 ÖSYS sonunda, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin bölüm/programlarına yerleştirilen, en az lise veya dengi okul mezunu adaylar bu sayfa üzerinden internet başvurularını yapabilirler.
Başvuru koşullarını taşıyorsanız 02 Eylül 2013 – 17 Eylül 2013 tarihleri içerisinde başvurunuzu bu siteden yapınız. Internet’ten başvuru işlemleri 17 Eylül 2013 saat 17.00’da sona erecektir. Başvurunuzun ardından size, bilgisayarınıza indirmeniz ve yazıcı dökümünü almanız için iki sayfalık elektronik dosya verilecektir. Dosyanın bir sayfası kayıt için AÖF bürosuna teslim etmeniz gereken Internet Başvuru Belgesinden, diğer sayfası bilgi amacıyla hazırlanan ve sizde kalacak olan Başvuru ve Kayıt Bilgilerinden oluşmaktadır.
Başvurunuz sonrasında bilgisayarınıza indireceğiniz ve yazıcı dökümünü alacağınız elektronik dosya PDF formatındadır. Eğer bilgisayarınızda bu dosyayı okuyacak Adobe Reader yazılımı yoksa öncelikle buraya tıklayarak yazılımı bilgisayarınıza indirip kurunuz.
Başvuruya şimdi başlamak için tıklayınız.2) KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELERKayıt anında AÖF Bürosuna teslim etmek zorunda olduğunuz belgeler aşağıda listelenmiştir. Bu belgeleri kayıt anından önce mutlaka hazırlayınız. Herhangi bir belge hakkında ayrıntılı bilgiye ulaşmak için belge adının üzerini tıklayınız.
* Öğrenim Belgesi

* Askerlik Durumu Beyanı (sadece erkek adaylar için gereklidir)
* Fotoğraf

* Internet Başvuru Belgesi

* Fotoğraflı-İmzalı Form

* Öğrenci Bilgi Formu  

* Açıköğretim Fakültesi Özel Güvenlik ve Koruma Önlisans Programına kayıt yaptıracak adaylar ayrıca “tam teşekküllü resmî bir hastaneden, bu mesleği yapmayı engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını, erkek adayların 1.75m’den, bayan adayların 1.65m’den kısa olmadığını belgeleyen sağlık kurulu raporu” ile “sabıka kayıtlarının olmadığını gösteren belge” lerini kayıt için AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

  Engelli öğrencilerimizin, sınavlara kendileri için ayrılmış salonlarda katılabilmeleri için durumlarıyla ilgili Sağlık Raporunun fotokopisini kayıt anında AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir. Ayrıntı için tıklayınız.

Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren Şehitlerin Eş ve Çocukları, Maluller, Şeref Aylığı Alan ve Bunların Eş ve Çocukları durumlarını kanıtlayan resmi belgelerini, yukarıda listelenen kayıt belgeleri ile birlikte banka ödemesini yapmadan AÖF bürosuna vermeleri gerekmektedir.

Anadolu Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Giriş Sınavı (AYÖS) ile Kayıt Yaptıracak Adaylardan İstenen Belgeler:

 * Lise Diplomasının Onaylı Fotokopisi

* Lise Diploması Denklik Belgesinin Onaylı Fotokopisi

* Türkçe Yeterlilik Belgesi

* Askerlik Belgesi (Sadece uyruğundan biri T.C. vatandaşı olanlar)

* Fotoğraf

* Internet Başvuru Belgesi

* Fotoğraflı-İmzalı Form

* Öğrenci Bilgi Formu3) ÖĞRENİM BEDELLERİNİN BANKAYA ÖDENMESİAçıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yeni kayıt yaptıracak öğrenciler Bakanlar Kurulu Kararı gereğince kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen “Dönem Öğretim Gideri” ödemelerini 02 Eylül 2013 – 17 Eylül 2013 tarihleri arasında, kayıt için AÖF bürosuna gitmeden önce Vakıfbank’a yapmalıdırlar.

Ödeyeceğiniz miktarı öğrenmek için tıklayınız

– Bakanlar Kurulu Kararında sayılan kanunlar kapsamına giren Şehitlerin Eş ve Çocukları, Maluller, Şeref Aylığı Alan ve Bunların Eş ve Çocukları banka ödemesini yapmayacaklardır. Ayrıntı için tıklayınız.

Engelli Öğrenciler; Sağlık kurulu raporu ile % 40 ve daha fazla oranda engelli olduğunu belgeleyen öğrenciler banka ödemesini yapmayacaklardır. Ayrıntı için tıklayınız.4) AÖF BÜROSUNDAN KAYITYukarıda tanımlanan belgeler ile birlikte 02 Eylül 2013 – 17 Eylül 2013 tarihleri içerisinde herhangi bir AÖF bürosuna giderek kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz. Size en yakın AÖF bürosunun adresini öğrenmek için tıklayınız.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.