2013 Sınavsız öğrenci alan liselere başvurular yarın sona eriyor.

2013 Sınavsız öğrenci alan liselere başvurular yarın sona eriyor.Başvurular 12-29 Ağustos tarihleri arasında yapıldı.

MEB 2013 Sınavsız öğrenci alan okullara öğrenci kaydı ile ilgili açıklama yaptı:

Öğrenciler, 12-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihini e-Okul sistemi üzerinden      “Genel lise” program türünde öğrenim görmek isteyen öğrenciler, bünyesinde “genel lise” bulunan çok programlı liseleri tercih edebilecektir. Yerleştirilen öğrencilerin ortak 9’uncu sınıfa kayıtlan yapılacak, 10′uncu sınıftan itibaren “genel lise”   Çok programlı liselerde adaylar meslek liselerini, imam hatip liselerini veya genel lise program türünü tercih edebilecekler ancak yalnız bir okul türünde öğrenim göreceklerdir.

Tercih sonuçları için tıklayınız

2013 Sınavsız Öğrenci Alan Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Bireysel e-Başvuru Tercih İşlemleri için tıklayınız…

2013 Sınavsız Öğrenci Alan Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Bireysel e-Başvuru Tercih Listeleri için tıklayınız…

Yerleştirme işlemleri aday başvurularının, belirlenen kontenjandan fazla olması durumunda;

Yerleştirme işlemleri, ortaokul sınıflarının yıl sonu başarı puanı ortalaması, eşitlik halinde tercih önceliği, yine de eşitlik halinde yaşı küçük olan adaya öncelik verilmek suretiyle yapılacaktır.

Herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrencilerin söz konusu okulların ikili öğretime geçişleri yapılarak öğrenim görmeleri sağlanacaktır.

İl/ilçe Öğrenci Yerleştirme Komisyonlan, internet say falannda okul müdürlüklerinin ve velilerin bilgi almak üzere ulaşabilecekleri kişileri ve irtibat telefonlarını ilan edeceklerdir.

Öğrencilerin tercih başvuruları tamamlandıktan sonra sonuçlar 02 Eylül 2013 tarihinde açıklanacak.Sonuçlar açıklandığı andan itibaren bu sayfamızdan öğrenebileceksiniz.  İlan edilen sonuçlara göre kesin kayıt işlemleri okul müdürlüklerince 02-13 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

“2013 Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı” esaslan ile yatılı bölge ortaokulu mezunlarından söz konusu ortaöğretim kurumlarını yatılı olarak kazanan/yerleştirilen öğrencilerin kesin kayıtlannda e-kayıt başvurusu şartı aranmayacaktır.

Öğrenci Yerleştirme Komisyonlannca, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kuramlarında görev yapmakta olan yönetici, öğretmen ve diğer personelin çocuklannın yeni kayıtlan, istemeleri hâlinde görevli oldukları okullara yapılabilecektir.

Kontenjan açığı bulunması hâlinde; öğrencisini, kardeşinin öğrenim gördüğü veya anne-babanın çalıştığı işyerinin bulunduğu alanın dâhil olduğu okula kayıt yaptırmak isteyen veli talepleri de Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca değerlendirilecektir.

Terör saldırılan sonucu şehit olan ya da malul duruma düşen öğretmenlerimizin çocuklan, şehit, malul ve muharip gazi çocuklan ile özel eğitime ihtiyacı olan öğrenciler, durumlarım belgelendirmeleri ve istemeleri hâlinde, istedikleri mesleki ve teknik eğitim okullan ile imam hatip liselerine kayıt yaptırabileceklerdir.

Yerleştirme sonuçlarını bu sayfayı sık kullanılanlara ekleyerek takip edebilirsiniz.

“2013 Sınavsız öğrenci alan liselere başvurular yarın sona eriyor.” üzerine 5 yorum

  1. Ne biçim bir sistem.. Okula gidip soruyorum ”Bizde bekliyoruz. Ne zaman açıklanacağını bilmiyoruz.” diyorlar. Tam bir şey yazın bari de sürekli beklemeyelim burada.

    Cevapla
  2. ben bireysel başvurumu yuaptım sonuçları bekliyorum suan doğru sitedemiyim burdan sonuçlara bakılıyor mu

    Cevapla
  3. ya ben sayfayı bulamıyorum yardımcı olurmusunuz bütün linklere girdim ama hep başka şeyler çıkıyor.

    Cevapla
  4. ewt bugun 2 eylul sonuclar bu zaman acıklanıcak dedıler aam hala bir tık yok bn gırıyorum asagıyıa bıle nbı arkasaım anlatırsa cok sevınırm deatylarına kadar mıllı egıtım mudurlugune gıtımızde e okul yonetım bılgılendırme sıstmının alından yaz<an yerden yapıcaksın 2 eylulde dedı bne bugun bakdım hepsini denedim bilgileri yazıorum gırmıo yanlıs dıor ?

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.