2013 SBS yedek yerleştirme süresi uzatılsın mı?

2013 sbs yedek sıra takibi son tarihi, 2013 SBS yedek kayıtlar ne zaman sona erecek. 2013 sınavsız öğrenci alan okullara başvuru son tarihi

2013 SBS sınavında herhangi bir  okulu yedek olarak kazanan öğrencilere kayıt hakkı 16 Ağustos 2013 saat 19:00 da başlamıştı.  2013 SBS Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi 26 Ağustos 2013 saat 17:00 ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

Biliyorsunuz 19-26 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki yedek kayıt dönemi içerisinde yedek listeden kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrencilerin ilanı her gün saat 19:00 da yapılıyor. Kayıt hakkı kazanan öğrencinin kaazandığı yedek okul karşısında “Kayıt Hakkı Kazandı” ibaresi yazmaktadır.

2013 SBS EK YERLEŞTİRME BOŞ KONTEJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

2013 SBS EK YERLEŞTİRME İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR İÇİN TIKLAYINIZ

26 Ağustos 2013 saat 19:00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 29 Ağustos 2013 saat 17:00 ye kadar devam edecektir.

Peki okullardaki boş kontejanlar 26 Ağustos 2013 tarihinde belirlenecek son yedeklerle dolmazsa ne olacak?

26 Ağustos 2013 tarihinde saat 19.00 da itibarıyla kayıt hakkı kazanan öğrenciler kayıtlarını 29 Ağustos 2013 tarihinde saat 17.00 ye kadar  yaptırabilecekler. Bundan sonra herhangi bir yedek belirleme olmayacak. Böylece 2013 SBS yedek kayıt dönemide sona ermiş olacak

29 Ağustos 2013 tarihinde son yedek kayıt işlemleri yapıldıktan sonra boş kontejanlara da öğrencilerin yerleştirilmesi için MEB’in 2013 SBS yedek yerleştirme  işlemlerinin Eylül ayının ilk haftasına kadar sürdürmesi mantıklı olacaktır. Boş kalacak binlerce kontejan yerine yedek sıranın 2 defa  daha çalıştırılması öğrencilerin önünü açacak , velilerde rahat bir nefes almış olacak. Böylece hem boş kontejanların sayısı minimize edilmiş olacak

Peki sınavsız öğrenci alan okullara başvurular hangi tarihlerde yapılıyor?

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı sınavsız öğrenci alan okullara başvurular başladı. Bu yıl Öğrenciler, 12-29 Ağustos 2013 tarihleri arasında bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihini e-Okul sistemi üzerinden      “Genel lise” program türünde öğrenim görmek isteyen öğrenciler, bünyesinde “genel lise” bulunan çok programlı liseleri tercih edebilecektir. Yerleştirilen öğrencilerin ortak 9’uncu sınıfa kayıtlan yapılacak, 10′uncu sınıftan itibaren “genel lise”   Çok programlı liselerde adaylar meslek liselerini, imam hatip liselerini veya genel lise program türünü tercih edebilecekler ancak yalnız bir okul türünde öğrenim göreceklerdir.

2013-2014 sınavsız öğrenci alan okullara başvuru adresleri:

2013 Sınavsız Öğrenci Alan Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Bireysel e-Başvuru Tercih İşlemleri için tıklayınız…
2013 Sınavsız Öğrenci Alan Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Bireysel e-Başvuru Tercih Listeleri için tıklayınız…

Yerleştirme işlemleri aday başvurularının, belirlenen kontenjandan fazla olması durumunda;

Yerleştirme işlemleri, ortaokul sınıflarının yıl sonu başarı puanı ortalaması, eşitlik halinde tercih önceliği, yine de eşitlik halinde yaşı küçük olan adaya öncelik verilmek suretiyle yapılacaktır.

Herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrencilerin söz konusu okulların ikili öğretime geçişleri yapılarak öğrenim görmeleri sağlanacaktır.

İl/ilçe Öğrenci Yerleştirme Komisyonlan, internet say falannda okul müdürlüklerinin ve velilerin bilgi almak üzere ulaşabilecekleri kişileri ve irtibat telefonlarını ilan edeceklerdir.

2013-2014 Sınavsız öğrenci alan okullara yapılan tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Öğrencilerin tercih başvuruları tamamlandıktan sonra sonuçlar 02 Eylül 2013 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet    (sorubak.com)  İlan edilen sonuçlara göre kesin kayıt işlemleri okul müdürlüklerince 02-13 Eylül 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.

MEB SBS yedek sırasını uzattı mı? 2013-2014 SBS sıra takip uzatıldı.

****MEB YEDEK SIRA TAKİP SÜRESİNİ UZATTI****

Nabi Avcı, sbs ile  öğrenci alan okullarda boş kalan kontenjanlar dolana kadar kayıtların devam edeceğini belirterek, kontenjanları doldurmak için kayıt sisteminin sürekli güncellendiğini belirtti.

NELER ÖĞRENDİK?

“2013 SBS yedek yerleştirme süresi uzatılsın mı?” üzerine 98 yorum

  1. kızımın ikizi fen lisesine gitti diğer kızım yedek olarak tamsıra gelmişti fen lisesine gidemedi psikolojisi bozuldu okula gitmek istemiyor lütfen yedek sıra işlesin yalvarıyorum

    Cevapla
  2. ya arkadaşlar bişey sorcam bnmim okul tercih yapcam 5 tane yaptım kayıt diyorm aynı sayfa çıkıyo oldumu şimdi onay durumunda onay durmu bekleniyo diyo

    Cevapla
  3. 2013-2014 SBS sıra takip uzatıldı diyonuzda sadece meslek ve imam hatip ler mi uzatıldı yoksa tüm okullar yanı anadolular falanda mı uzatıldı ? Tam bir bilgi yok mu ? Meb ‘ in sitesinde ”Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okulların boş kalan kontenjanlarına” diyor . Yani anadolular uzatılmadı mı ?

    Cevapla
  4. Alo 147 arayanlar öğrendi. Aramayanlar için buradan bildireyim yalnızca meslek liselerinin ek kontenjan süreleri uzatılmışşşşşş!!!!.. Anadolu liselerinde de boş kontenjan var ama kimin umurundaki !

    Cevapla
  5. ek yerleştirme devam ediyorsa sistemde bi değişiklik göremiyoruz tercih yapılacaksa nasıl bir açıklama yapılsın lütfen

    Cevapla
  6. sbs ek yerleştirme süresi ile ilgili çeşitli duyumlar var. kimi yeniden tercih yapılacak, önceki tercih etmediği bir okulun en son puanı üzende puanı olan bir kişi burayı tercih edecek diyor. kimi ise yedeklik süresi devam edecek diyor hangisine inanacağımızı şaşırdık. benim çocuğum yedek 18 sıradaydı. sıra yedek 14 te iken süre bitti. 5 boş kontenjan var. çocuğumun bu okula yerleştirmesi yapıabilecek mi.

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.