2013 SBS yedek sırası bekliyor ne demek?

SBS yedek sırası bekliyor ne demek, SBS Yedek Kayıt Dönemi Kayıt Hakkı Kazandı, SBS yedek kayıt kazandı mı?, SBS yedek kayıt  kazandım okul kaydımı ne zaman yapmalıyım?  SBS yedek kayıt sırası ne zamana kadar sürecek?

MEB 16 Ağustos 2013 saat 19:00dan itibaren boş kalan kontenjanlara yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan etti.

Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verildi.

2013 SBS YEDEK SIRANIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Peki şimdi ne olacak?

Her öğrenci kayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günü içerisinde saat 17:00ye kadar kayıt yaptırmak zorundadır. Kayıt yaptırmadığı taktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceğinden bu haklarını kaybedeceklerdir.

Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi, 26 Ağustos 2013 saat 17:00 ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

19-26 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki yedek kayıt dönemi içerisinde yedek listeden kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrencilerin ilanı her gün saat 19:00 da açıklanacaktır.

26 Ağustos 2013 saat 19:00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 29 Ağustos 2013 saat 17:00ye kadar devam edecektir.

yedek

“2013 SBS yedek sırası bekliyor ne demek?” üzerine 5 yorum

  1. ben ıstedıgım okulda 29. yedegım okul 28 kışı yedek aldı ve 8 kışı bos kontenjanı var . bı sansım varmı acaba ? lütfen bırı benı bılgılendırsınn

    Cevapla
  2. 3 günlük bekleme süresi uzun olmuş. Son güne kadara bekleyen veliler yüzünden yeterli yükselme olmuyor. 26 Ağustosdan sonra da süreç devam etmeli, ancak 3 gün yerine bir gün süre verilmeli. Aksi takdirde, hem binlerce boş kontenjan kalacak hem de öğrenciler hayal ettikleri okullara yerleşemeyecektir.

    Cevapla
  3. yedek sırası kazandıgım bi okulda 39 kontenjan var ancak 73 kişi yedek kayıt sırasında.. benm yedek kayıt numaram 359.. tam olarak ne demek oldugunu anlayamadım.. benm bu durumda sıra bekleme hakkım oluyor mu ?

    Cevapla
  4. yedek sıra 17 deyim ama boş kontenjan 8 diyor yedek sıranızı bekleyin diyor kayıt yaptırma hakkım hala varmı yoksa geçtimi ??

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.