2013 SBS tercih sonuçları, yedek ve asıl kayit tarihleri

Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak. Tercihlerleilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylamadan önce yapılacak.

Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirdeöğrenci tercih yapmamış sayılacak.

2013 SBS YEDEK SIRA TAKİP SAYFASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Tercih ve yerleştirme ile ilgili tüm işlem vebilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile https://e-okul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak duyurulacak.

Okulların kayıt-kabul ve nakil işlemleriyle ilgili bilgiler ’2013Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nun II. Bölümünde açıklandı. Tercih işlemleri için bu bölümün dikkatlice incelenmesigerekiyor.

2013 SBS YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YERLEŞTİRME SONUÇLARI 6 AĞUSTOS 2013 Tarihinde AÇIKLANACAK

OYP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları 6 Ağustos 2013 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek.

Öğrenciler, TC kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerinisorgulayabilecek. Yerleştirme sonuçları açıklandığında tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenci, 12-16 Ağustos tarihleri arasında saat 17.00′ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek.Yerleştirme sonuçlarına göre tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrencilerin kayıt dönemi sona erdikten sonra, 16 Ağustos 19.00′dan itibaren boş kalan kontenjanlara yedek listeden yedeklik sırası dikkate alınarak kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecek. Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecek. Her öğrenci kayıt hakkı kazandığı okula, kayıt hakkı kazandığı gün hariç 3 iş günü içerisinde saat 17.00′ye kadar kayıt yaptırmak zorunda. Kayıt yaptırmadığı taktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceğinden bu haklarını kaybedecek.

Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi, 26 Ağustos saat 17.00′ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacak. 19-26 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki yedek kayıt dönemi içerisinde yedek listeden kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrencilerin ilanı her gün saat 19.00′da açıklanacak.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.