2013 SBS sınav giriş belgeleri

2013 SBS 8 Haziran 2013 tarihinde yapılacak.

2013 SBS sınavına katılabilmeniz için:

2013 SBS sınav giriş belgeleri 27 Mayıs 2013 tarihinde yayımlanacak

a. Fotoğraflı sınav giriş belgesi 27 Mayıs 2013 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden okul müdürlükleri tarafından renkli olarak alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

b. Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

c. Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonu’nun teklifi üzerine Başkanlığın uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir.

d. Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler, belgenin yenisini başvuru yaptığı okul müdürlüklerinden alabilecektir.

e. Yurtdışından sınav başvurusu yapan öğrencilerin sınav giriş belgesi 27 Mayıs 2013 tarihinde, (EK-1) “2013-SBS-Yurt Dışı Başvuru Formu” nda belirtilen e-posta adresine gönderilecektir. Öğrenciler elektronik ortamdan aldıkları sınav giriş belgesini bulundukları ülkedeki eğitim ataşeliklerine onaylatacaklardır.

f. Sınav giriş belgesini alamayan öğrenciler sbs8@meb.gov.tr elektronik posta adresinden Bakanlığımıza ulaşabileceklerdir.

g. Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin sınav giriş belgesinde, kimlik bilgilerinin yanında sınavda alacağı özel hizmet durumu yer alacaktır.

2013 SBS uygulama takvimi

 

****************************

2013 SBS Başvuru Kılavuzunu İndir

****************************

Biliyorsunuz daha önceki yazımda ” 2013 Yılında SBS Puanı Nasıl Hesaplanacak?” adlı bir yazı yazmıştım. 2013 yılında Orta öğretim Yerleştirme Puanı hesaplama yönteminin değiştiğini belirtmişti. Sorubak olarakta bizler SBS Puan Hesaplama Motorumuzu bu sisteme göre tekrar güncelledik. Tahmini 2013 SBS Puanınızı buraya tıklayarak hesaplayabilirsiniz.

2013 SBS sınavı 8 Haziran 2013 tarihinde yapılacak

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.