2013 SBS 1.Yedek kayıtları yarın başlıyor.

2013  SBS Yedek kayıt tarihleri, 2013 SBS 1.yedek kayıt tarihleri

2013 SBS sınavında herhangi bir ortaöğretim okulunu yede k olarak kazanıp 16 Ağustos 2013 saat 19:00 da  “kayıt hakkı kazanan”   öğrencilerin kayıt işlemleri yarın başlıyor. Yedek kayıt sıra takibinde kazandığı yedek okulun karşısında “Kayıt Hakkı Kazandı” ibaresi olan öğrenciler  kayıt hakkı kazandığı  gün hariç 3 iş günü içerisinde saat 17:00 ye kadar kayıt yaptırmak zorunda.

2013 SBS YEDEK SIRA TAKİP SAYFASINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

3 iş günü içinde kayıt yaptırmadığı taktirde, boş kalan kontenjanlara sistem tarafından yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verileceğinden bu haklarını kaybedeceklerdir.

Peki Yedek sıranız değişecek mi?

2013 Yerleştirme sonucunda herhangi bir okulu yedek olarak kazanan öğrencilerden “Yedek sırası bekliyor” ibaresi olana öğrenciler hafta içi her gün saat 19.00 da yedek sıra takibini yapmaya devam etsinler. Çünkü yedek sıranız  kazakndığınız okuldaki öğrencilerin kayıt yaptırmaması veya başka bir okula kayıt yaptırması ile birlikte değişecektir.

Bana sıra gelmez demeyin Kayıt hakkı kazandığınız gün hariç 3 iş günü içinde kayıt yaptırmazsanız kayıt hakkınızı kaybedersiniz.

Yedek olarak kazanmadığınız bir okulda boş kontejan bulunması durumunda bu okula kayıt yaptırabilir misiniz?

Ne yazık ki hayır. Asil veya yedek olarak kayıt hakkı kazanmadığınız herhangi bir okula boş kontejan olsa dahi o okula hiçbir şekilde kayıt yaptıramazsınız.

Yedek sırasında bulunduğunuz okulun müdürü ile konuşsanız yedek sıranızı öne alır mı? Sizi okula kayıt edebilir mi?

Bu mümkün değil. SBS sistemi ile öğrenci alan okulların kayıt işlemleri sistem tarafında otomotik yapılmaktadır. Asıl veya yedek kayıt hakkı kazanmadığınız sürece okula kayıt yaptırmanız mümkün değildir.

Kazandığım okula kayıt yaptırdım başka okula nakil gidebilir miyim?

Evet nakil olarak aynı tür okullara gideceğiniz okulun taban puanın üstünde puanınız varsa nakil olarak okul değiştirmeniz mümkündür.

2013 SBS yedek sırası hangi tarihlere kadar sürecek?

Yedek kayıt döneminde, boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkı verilmesi işlemi, 26 Ağustos 2013 saat 17:00 ye kadar sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. 19-26 Ağustos 2013 tarihleri arasındaki yedek kayıt dönemi içerisinde yedek listeden kayıt hakkı kazanan sıradaki öğrencilerin ilanı her gün saat 19:00 da açıklanacaktır.

26 Ağustos 2013 saat 19:00 itibariyle kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları ise 29 Ağustos 2013 saat 17:00ye kadar devam edecektir.

 

Yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, verilen kayıt süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmamaları durumunda bu haklarını kaybederler. Herhangi bir okula kayıtlı iken yedek listeden başka bir okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler bu haklarını kullandıkları takdirde, bir önceki okuldaki kayıtları sistemden otomatik olarak düşer.

“2013 SBS 1.Yedek kayıtları yarın başlıyor.” üzerine 9 yorum

  1. ilk tercihim tuttu ondan sonrakilerde yedek olabiliyomu yedek olduğumu görmem için yedek yazması lazım mıı?

    Cevapla
  2. YEDEKLER NE ZAMAN BELİ OLCK 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 ÇABUK YANIT BEKLİYOM AMA NEOLUR 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

    Cevapla
  3. YEDEKLER NE ZAMAN BELİ OLCK 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 ÇABUK YANIT BEKLİYOM AMA NEOLUR :(:(:(:(:(

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.