2013 PMYO yazılı sınav konuları

PMYO GİRİŞ YAZILI SINAVI

Polis Meslek Yüksekokulları Öğrenci Adaylığı Yazılı (Test) sınavı 30 Haziran 2013 Pazar günü ÖSYM Başkanlığınca; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Niğde, Samsun, Sivas, Trabzon, Van, Zonguldak olmak üzere toplam 20 sınav merkezinde yapılacaktır. Ancak Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde ulaşım zorluğu nedeniyle Ankara-Altındağ-Mamak, Ankara-Çankaya, Ankara-Kuzey (Keçiören/Y.Mahalle/Etimesgut/Sincan), İstanbul-Kadıköy, İstanbul-Üsküdar, İstanbul-Beyoğlu, İstanbul-Beyazıt, İstanbul-Avcılar, İzmir-Güney (Konak/Balçova/Buca/Gaziemir), İzmir-Kuzey (Karşıyaka/Bornova/Çiğli)’de yapılacaktır.

Sınav için gerekli olan iki adet kurşunkalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker her bir aday için ÖSYM tarafından temin edilecektir. Tüm adaylar ÖSYM’nin internet sitesinde yayımlanan “Sınav Uygulamalarına İlişkin Güvenlik Tedbirleri”ne uymak zorundadır. Sınav bina/salonları ÖSYM tarafından kurulacak güvenlik kameraları ile izlenebilecektir.

YAZILI SINAVIN İÇERİĞİ
Yazılı Sınav saat 09:30 da başlayacak ve 2 saat sürecektir.
Yazılı sınavda adaylara ortaöğretim düzeyinde Genel Yetenek ve Genel Kültür bölümlerinden oluşan 120 soruluk bir test uygulanacaktır. Sınavda soruların bölümlere dağılımı;

Genel Yetenek bölümünden

Türkçe (%30),

Matematik (%30),

Genel Kültür bölümünden

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%10),

Türkiye ve Dünya Coğrafyası (%10),

Temel Yurttaşlık Bilgisi (%10),

Güncel ve Kültürel Konular (%10)’dur.

Adaylar soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kağıtlarına işaretleyecekler, cevap kağıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir.

Değerlendirmede doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın almış olduğu ham puan bulunacaktır. Adayların başarı puanı tespit edilirken; ham puan 100/120 ile çarpılacak ve böylece yüz (100) tam puan üzerinden Başarı Puanı hesaplanacaktır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.