2013 mühendislik tamamlama sınav sonucu ve tercih işlemleri

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

2013 MÜHENDİSLİK TAMAMLAMA SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

2013 mühendislik tamamlama tercih kılavuzu yayımlandı. 2013 mühendislik tamamlama tercih kılavuzu indir

2013 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama ProgramlarıGirişSınavı(2013-Mühendislik Tamamlama): Tercihlerin Alınması

TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

21 Temmuz 2013 tarihinde yapılan 2013 Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı (2013-Mühendislik Tamamlama) sonuçlarına göre yapılacak yerleştirme işlemi için adaylardan tercih alma işlemleri 11-16 Eylül 2013 tarihleri arasında ÖSYM’nin https://ais.gov.trinternet adresinden yapılacaktır. Adaylar tercihlerini, TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internetaracılığıyla yapacaklardır.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

TERCİHLERİN ALINMASI VE Y E R L E Ş T İ R M E

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir. Tercihler bireysel olarak İnternet aracılığıyla aday tarafından elektronik ortamda yapılacaktır. Sınavda 100 tam puan üzerinden 50 veya daha fazla puan alanlar seçme ve yerleştirme işlemine alınacaktır.

Adayların başvuruda verdikleri bilgilerin sorumluluğu kendilerine aittir. Sınava başvuran ancak, sınava başvuru aşamasında mezun durumda olmayan adaylar tercih yapamazlar. Bu durumdaki adaylar tercih yaparak bir programa yerleştirilseler bile ilgili Üniversite tarafından kayıtları yapılmaz. Adayların yerleştirildikleri programlara kaydolmaları için ilgili kanun, tüzük, yönetmelik ve diğer mevzuatta belirtilen koşulları karşılamaları gerekir. Yerleştirildikleri hâlde ilgili mevzuatta öngörülen koşulları karşılamayanların yerleştirildikleri Üniversite tarafından kayıtları yapılmaz.

Adaylar arasından, bir tamamlama programını tercih edenlerin puan sırasına koyularak ve en yüksek puan alandan başlanmak üzere kontenjan sayısı kadar aday programa yerleştirilecektir. Tercihlerinin hiçbirine yerleşemeyen adaylar puanları ne olursa olsun sınavda başarısız sayılacaktır. Aynı programı tercih etmiş olan adayların puanlarının eşit olması durumunda, söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine sürdüğü takdirde mezuniyet tarihi günümüze daha yakın (yeni mezun) olana, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecekti

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.