2013 Maliye Defterdarlık Uzman Yardımcısı Alım İlanı

ilanMaliye Bakanlığı iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, hukuk ve siyasal bilgiler mezunu 256 defterdarlık uzman yardımcısı alacak. Başvurular 21 Ekim ila 1 Kasım tarihleri arasında alınacak.

Yapılan açıklamaya göre, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in onayıyla taşra teşkilatında defterdarlıklarda çalıştırılmak üzere 24 Kasım 2013 tarihinde test usulü yapılacak sınavla 276 defterdarlık uzman yardımcısı alınacak.

Sınava en az 4 yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olan ve 7-8 Temmuz 2012 veya 6-7 Temmuz 2013 tarihli Kamu Personel Seçme Sınavlarından KPSSP39, KPSSP40, KPSSP42, KPSSP56 ve KPSSP118 puan türlerinin herhangi birinden 70 ve üzeri puan alan adaylar başvurabilecek.

Atama yapılacak kadro sayısının, en fazla 20 katı kadar aday giriş sınavının yazılı bölümüne, en fazla 3 katı kadar aday ise sözlü bölümüne çağrılacak. Adaylar sınavda iktisat, maliye, hukuk ve muhasebe alanlarından sorumlu olacak.

Giriş sınavına başvurular 21 Ekim 2013 tarihinde başlayacak, 1 Kasım 2013 tarihinde saat 17.30’da sona erecek. Başvurular Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinden elektronik olarak veya yayımlanacak formu doldurarak elden veya posta yoluyla yapılabilecek. Sınava ilişkin detaylara Bakanlığın internet sitesinden ulaşılabilinecek.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.