2013 KPSS branş bazında sıra öğrenme MEB ÖSYM

2013 KPSS öğretmen branş bazında sıra öğrenme formu ne zaman yayımlanacak?

2013 KPSS GKY ve Eğitim 6 Temmuz’da ve ÖABT ise 13 Temmuz’da yapıldı. Sonuçlar geçtiğimiz hafta açıklandı ve puanlarını öğrenen adaylarda şimdiden tercih ve atanma heyecanı başladı.

2013 KPSS Branş Bazında Sıra Öğrenme Formu İçin TIKLAYINIZ (İhtiyaç Akademi)

2013 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik ile ÖğretmenlikAlanBilgisi ÖABT sınavınınbranş bazında sıralamasını yayımladı.

Adaylar sıralamalarını https://ais.osym.gov.tr/ adresinden giriş yaptıktan sonra 2013-KPSS A Grubu ve Öğretmenlikbölümünden “Lisans Programı Bazında Sıralama” sekmesinden öğrenebiliyor.

2013 KPSS Branş Bazında Sıra Öğrenme Formu MEB ÖSYM

Branş sıralamasının faydaları

Branş sıralaması sayesinde adaylar aldıkları puan ile kendi branşlarında kaçıncı sıralamada olduklarını öğrenmektedir. Bu sayede atama kontenjanlarının da yayınlanması ile her aday alınacak kontenjana göre kendisine atama sırası gelip gelmeyeceğini hesaplayarak ona göre tercih ve plan yapmaktadır.

Ayrıca branş içinde sıralaması yüksek olan aday kontenjanlardaki favori okullara ağırlık vererek daha çok istediği bir yere yerleşmektedir. Düşük sıralamadaki adaylar ise favori okullardan uzak tercihler yaparak ölü tercihlerin önüne geçmektedir.

Atama tarihine az kaldı

Özür grubuna dayalı yer değiştirmeler 16 Ağustos’ta sona eriyor. KPSS puanına dayalı öğretmen atamaları ise 16-29 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Bu tarihe fazla da bir vakit kalmadı.

ÖSYM ve MEB sıralamalar için adayları bekletmemeli

Branş sıralamaları konusunda MEB ve ÖSYM gerekli hassasiyeti göstermelidir. KPSS sonuçları yayınlandığı anda basit bir süzme işlemi ile hemen ardından ve hatta sonuçlarla birlikte yayınlanabilinecek olan sıralamalar için önceki yıllarda olduğu gibi adayları günlerce bekletmenin manası yoktur.

Bu iki kurumda;  teknoloji lazım ise teknoloji var, personel lazım ise personel var.  Tek isteğimiz bunlarla birlikte biraz da adayların psikolojilerini anlama güdüsüne sahip olmalarıdır.

Kutay Seymen ARIKAN

memurlar.net

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.