2013 Formasyon Yerleştirme Puanı Nasıl Hesaplanacak?

2013 ösym formasyon puanı hesaplama, 2013 yök formasyon puanı hesaplama, formasyon puanı hesaplama

Yerleştirmede, adayların geçerliliği devam eden tercih edilen ve programın puan türündeki en yüksek ALES puanı (2010 ALES Sonbahar Dönemi ile 2011-2012-2013 yılları) ve akademik not ortalamasından oluşturulan “Formasyon Yerleştirme Puanı” kullanılacaktır.

yök ve ösym formasyon puanıAdayların programlara yerleştirme işlemlerinde ALES puanının %60’ı, akademik not ortalamasının %40’ı alınarak Formasyon Yerleştirme Puanı hesaplanacaktır. Bu yerleştirme işlemlerinde ALES puanı ile akademik not ortalaması için herhangi bir alt sınır uygulanmayacaktır.

Formasyon Yerleştirme Puanı-SAY (FYSAY)= %60 son üç yılın en yüksek ALES-SAY puanı + %40 Akademik Not Ortalaması Formasyon Yerleştirme Puanı-SÖZ (FYSÖZ)= %60 son üç yılın en yüksek ALES-SÖZ puanı + %40 Akademik Not Ortalaması Formasyon Yerleştirme Puanı-EA (FYEA)= %60 son üç yılın en yüksek ALES-EA puanı + %40 Akademik Not Ortalaması

Adayların akademik not ortalamaları, 100’lük sistem üzerinden değerlendirmeye alınacaktır. Mezun olduğu yükseköğretim kurumunun 100’lük sistemine göre akademik not ortalaması bildirilemeyen 4’lük sisteme göre bildirilen adayların, akademik not ortalamalarının 4’lük sistemden 100’lük sisteme dönüştürme işlemlerinde Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan dönüşüm tablosu kullanılacaktır. Yükseköğretim Kurulu tarafından hazırlanan dönüşüm tablosu, Tablo-3 olarak ekte yer almaktadır.

2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Tercih Kılavuzu (Yök)

2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Tercih Kılavuzu (Ösym)

Mezun olduğu Üniversite tarafından Akademik Not Ortalaması ÖSYM’ye bildirilmeyen adaylar ile yurt dışındaki bir Üniversiteden (KKTC hariç) mezun olan adayların Akademik Not Ortalaması “50” olarak değerlendirmeye alınacaktır.

Yerleştirme, adayların Yerleştirme Puanları ve tercihleri ile programların kontenjanları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Adaylar arasından, bir programını tercih edenler puan sırasına koyularak ve en yüksek puan alandan başlanmak üzere kontenjan sayısı kadar aday ilgili programa yerleştirilecektir. Aynı programı tercih etmiş olan adayların puanlarının eşit olması durumunda, söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine sürdüğü takdirde mezuniyet tarihi günümüze daha yakın (yeni mezun) olana, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.