2013 Formasyon Tercih Süreleri

2013 ÖSYM formasyon tercih süreleri, 2013 YÖK formasyon tercih süreleri

Tercih işlemleri 28 Kasım – 6 Aralık 2013 tarihleri arasında olacaktır.

osym2010 ALES Sonbahar Dönemi ile 2011-2012-2013 yıllarında herhangi bir ALES’e katılan ve puanı hesaplanan adaylar tercih yapabileceklerdir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. 2010 ALES Sonbahar Dönemi ile 2011-2012-2013 yıllarından herhangi birine ait bir ALES puanı olmayan veya sınava katıldığı halde ALES puanı hesaplanmayan adaylar tercih yapamazlar.

2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Tercih Kılavuzu (Yök)

2013 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Tercih Kılavuzu (Ösym)

Tercih ve yerleştirme işlemlerinde, başvuran adayların ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki bilgileri esas alınacaktır. Tablo-1, Pedagojik Formasyon Eğitimi yapılabilecek programların kodlarını, adlarını, kontenjanlarını göstermektedir. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının Öğretmen Atamalarına Esas Olan Alanlara İlişkin 80 Sayılı Kararı uyarınca hazırlanan hangi lisans programından mezun olan adayların hangi pedagojik formasyon eğitimi programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir.

Adayların, tercihlerini sadece bu tabloda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1’deki programlardan yapmaları gerekmektedir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, mezun olunan alan bulunarak hangi formasyon programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki formasyon programlarından yapılacak tercihler geçersizdir.

Mezun olduğu lisans programı, tercih ettiği ve/veya yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir.   Tablo-1’den en çok 30 tercih yapılabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir. Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.

Tercih işleminin son günü itibariyle mezun durumda olmayan adaylar tercih yapamazlar. Bu durumdaki adaylar tercih yaparak bir programa yerleştirilseler bile ilgili Üniversite tarafından kayıtları yapılmaz. Adayların yerleştirildikleri programlara kaydolmaları için ilgili kanun, tüzük, yönetmelik ve diğer mevzuatta belirtilen koşulları karşılamaları gerekir. Yerleştirildikleri hâlde ilgili mevzuatta öngörülen koşulları karşılamayanların yerleştirildikleri Üniversite tarafından kayıtları yapılmaz. Bu nedenle adayların tercihlerini tamamlamadan önce ilgili kurumlar tarafından yayımlanan duyurular ve konu ile ilgili kanun, tüzük, yönetmelik ve diğer mevzuatı dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.