2013 ALES Sonbahar Dönemi Puanı Hesaplama

2013 ALES-Formasyon puanı hesaplama, ALES sonbahar dönemi formasyon puanı hesaplama, ALES formasyon puanı nasıl hesaplanır?

Pedagojik formasyon kurslarına ALES şartı, Pedagojik formasyon için ales şart mı?2013 ALES Sonbahar Dönemi Sınavı, 17 Kasım 2013 tarihinde pazar günü yapılacak. Bildiğiniz gibi  78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanmak isteyen kişiler , ÖSYM tarafından yapılacak Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) sınavına girmesi gerekiyor.

Aynı zamanda  öğretmenlik sertifika programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde de ALES sonuçları kullanılacaktır. Öğretmenlik sertifika programlarına başvuruda bulunmak isteyenlerin bu sınava mutlaka girmeleri gerekiyor.

17 Kasım  2013 ALES sonbahar dönemi soru ve cevapları  büyük bir ihtimalle yayımlanmayacak. ÖSYM’nin daha önce açıkladığı üzere ancak soruların %10 yayımlanacak. 2013 ALES sonbahar dönemi sınavı ardında yayımlanacak olan bu %10’luk soru ve cevaplara sistemizde yer vereceğiz.

Çıkmış ALES Soru ve Cevap Anahtarları İçin Tıklayınız

2013 ALES sonbahar dönemi ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum alanında yapabilirsiniz.

2013 ALES sonbahar dönemi puan hesaplama sayfamızda 2013 ALES sonbahar dönemi sınavında yaptığınız doğru ve yanlışları girerek tahmini 2013 ALES sonbahar dönemi puanınızı hesaplayabilirsiniz.

ALES puan hesaplama motoru sayfamızda 2013 ALES ilkbahar dönemi sınav verileri kullanıldı.

2015 ALES Puanı Hesaplama (Online)

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.