2013 ALES sonbahar dönem sınavı zordu

Belkide son yıllarda yapılan en zor ALES sınavı yapıldı diyebilirim. Formasyon şartı ile birlikte son yıllarada en çok  sınava girilen ales sınavı sanırım bu oldu. Sınava girenler 2013 ALES Sonbahar dönemi sınav sorularının zorluğundan yakındı.  Nedeyse tüm forumlarda 2013 ALES sonbahar dönemi sınavı zor denildi.

Pedagojik formasyon kurslarına ALES şartı, Pedagojik formasyon için ales şart mı?Blog sitemizde de 17 Kasım 2013 ALES sonbahar yorumları haberimizde ortalama 44 yorum yapıldı ve nerdeyse çoğu ALES öğrencisi sınavın zorluğundan yakındı. ÖSYM’nin nedem bu kadar zor sorduğunu anlamış değilim açıkçası.

Yani verilen süre ile soru sayıları ve soru zorluk derecelerini bir araya getirdiğimden bu sınavda başarılı olmak çok güç.

İşte ALES yorumlarsan bir kaç örnek:

aysel diyor ki:

 zor geldi bana biraz

ceyda diyor ki:

 bundan sonraki sınavlarda ağırlığı sayısala verecem. nasıl iştir anlamadım

benim diyor ki:

 yav arkadaş kol gibi sorulardı

elif diyor ki:

 Enkazdi resmen

Elif diyor ki:

 Paragraflardan mantık sorularina bakammadim bile berbatti formasyona ales sarti getiren yök amacına ulaştı mi?

Defne diyor ki:

 Amacı bu muydu YÖK’ün bilemem ama bence gayet güzel yapmış. Zaten eğitim fakültesi mezunları atanamıyorlar bir de bir yıl okuyup sizler geliyorsunuz. Formasyon için ALES’in bir taban puanı var mı bilemem ama 90 falan olmalı en az.

alessonbahar diyor ki:

 aşırı zordu. çok zorlandım sınavda.. Neden bu kadar zorduki???? daha öncekiler bu kadar değildi ama

lanetales diyor ki:

 geçmiş yıllarında ales ısnavlarını çözmüştüm en zor ales sınavıydı.

sss diyor ki:

 gördüğüm en zor ales di.bunu hazırlayan insanları oturtup 180 dk buyur demek geliyo içimden..

seems diyor ki:

tubitak sınavında zannettim kendimi.sınavda ağlayacaktım nerdeyse berbattı bu kadarda zor olurmu bi sınav keşke önceki sınava girseydim çoook daha kolaydı

nefise diyor ki:

 sınav cok zordu amacları ne bunların anlamıyorum.dört yıl ortalama yukseltelım dıye uğrastık bır an da ales getırdıler formasyon ıcın..ve sınawa ıkı ay kala soylendı..ne kadar haksızlık ya bu kadar zor sınaw mı olur ..allah hepsını bıldıklerı gıbı yapsın. eğitim sistemini mahwettıler

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.