2013-2014 sınavsız ikinci üniversite kayıt tarihleri belli oldu

2013-2014  sınavsız ikinci üniversite kayıt tarihleri, sınavsız ikinci üniversite kayıt esasları 2013-2014

2013-2014  öğretim yılı açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat,  İşletme Fakültelerine İkinci Üniversite kapsamında planlanan internet başvuru  ve kayıt tarihleri aşağıda verilmiştir.

İnternet Başvuru  Tarihi30 Eylül – 25 Ekim 2013
AÖF Bürosundan  Kayıt Tarihi30 Eylül – 25 Ekim 2013
AÖF Bürosundan Mazeretli Kayıt Tarihi24 – 25 Ekim 2013

Adaylar, http://kayit.anadolu.edu.tr adresinde “İkinci Üniversite” linkini  tıklayarak internet başvurularını yapabilirler. (Site internet başvuru  tarihleri içerisinde aktif hale getirilecektir.)
İnternet sitesinden başvuru  yapmak, yazıcıdan döküm almak ve bankaya gerekli ücreti yatırmak kayıt için  yeterli değildir. Kayıt kılavuzunda açıklanan tüm kayıt belgelerini, kayıt  süresi içerisinde mutlaka AÖF bürosuna teslim etmeniz, Öğrenci Bilgi Formunu  onaylatarak geri almanız gerekmektedir. Aksi takdirde kaydınız yapılmaz.
İkinci Üniversite başvuru  koşulları aşağıdadır:

  • Herhangi bir yükseköğretim  programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim kurumlarının lisans  bölümlerinde veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler, aynı alanda  olmamak üzere Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerinden  veya önlisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.
  • ÖSYM’nin Yükseköğretim  Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan K.K.T.C.’deki üniversitelerde  okuyan öğrenciler de başvurabilirler.
  • Yabancı Uyruklu Öğrenci Giriş  Sınavı ile Türkiye’deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler  de başvuruda bulunabilirler.
  • Uyruğundan biri T.C. olup  yurtdışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu  Başkanlığı’ndan denklik belgesi alanlar başvurabilirler.
  • Herhangi bir örgün  yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ile herhangi bir örgün yükseköğretim  programında kaydı bulunmayanlar başvuru yapamazlar.
  • Yurt dışı yükseköğretim  kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri T.C. olan öğrenciler başvuru  yapamazlar.
  • Açıköğretim, İktisat, İşletme  Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak, halen kayıtlı olanlar  başvuru yapamazlar.
  • Anadolu Üniversitesi  Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri dışında başka bir üniversitede açık  veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak  üzere başvuru yapabilirler.

Yukarıdaki koşullarda açıköğretim  programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün  öğretimden açıköğretime veya açıköğretim den örgün öğretime ders transferi veya  kredi saydırma işlemi yaptıramaz.
Bir yükseköğretim programından mezun olan  veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir  programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm  öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar.
Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim  programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki  statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına  kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz.  Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını  sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri  dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanırlar.
Yukarıdaki koşullara uyan  lisans veya ön lisans mezunu veya örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı  öğrenciler İkinci Üniversite kayıt türünden yararlanabilirler. Adayların  kayıtları “İnternet  Başvuru” ve “AÖF  Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı yapılmaktadır.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.