2013-2014 Kaç doğumlu öğrenciler okula başlayacak?

2013-2014 kaç doğumlu öğrenci okula gidecek? 66-67 ve 68 aylık çocukların kayıtları, 69,70 ,71 aylık çocukların 1.sınıfa kayıtları

ÇOCUĞUNUZ BU YIL OKULA BAŞLAYACAK MI? TIKLA ONLİNE HESAPLA

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Ne Zaman Başlayacak?

2013-2014 eğitim öğretim yılı 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri ise 09-13 Eylül tarihlerinde uyum eğitimine alınacak.

1. Sınıflara Oryantasyon (Uyum) 

Okula yeni başlayacak 1. sınıf öğrencileri okula uyum için 1 hafta erken okula başlatılıyor. Bu süreçte çocuğun okula oryantasyou (uyumu) sağlanırken aynı zamanda okul fobisi, aileden ayrılma kaygısının da yenilmesi amaçlanıyor.

Çocuğum Bu Sene Okula Başlamak Zorunda mı?

Aşağıda tablo halinde verdiğimiz durum açıklamasına göre çocuğunuzun okula zorunlu, isteğe bağlı veya olarak başlayıp başlayamayacağını, okul öncesi eğitime yaşının uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu çizelge 2013-2014 eğitim öğretim yılını kapsamaktadır.

2013-2014 1.sınıfa hangi öğrenciler kayıt olacak?

Çocuğun YaşıKayıt Durumu
48-60 Ay ArasıAnasınıfı
60-66 Ay ArasıVeli İsteğine Bağlı 1.Sınıf veya Anasınıfı (66-67 ve 68 aylık çocukların kayıtları velinin isteğine bırakılırken, 69-70 ve 71 aylık öğrenciler için doktor raporu şartı getirildi.
66 Ay ve ÜstüZorunlu 1. Sınıf Öğrencisi
(66-67 ve 68 aylık çocukların kayıtları velinin isteğine bırakılırken, 69-70 ve 71 aylık öğrenciler için doktor raporu şartı getirildi.

 

Çocuğunuzun Hangi Okula Kaydı Çıktığını Nasıl Öğrenebilirsiniz?

E-Okul siteminde açılacak bir uygulama ile veliler öğrencilerinin hangi okula kayıt olacağını TC Kimlik Numaraları ile  sorgulayabilecekler…

TC Kimlik No ile İlkokul 1.Sınıf Kayıt SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ…

Kayıtlar Nüfusa Dayalı Yapılıyor

Artık öğrencilerin kayıtları elektronik ortamda nüfusa dayalı sistemle otomatik olarak yapılmaktadır. İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından kurulan kayıt komisyonu tarafından okullara ait kayıt bölgeleri belirlenmiştir. Bu kapsamda her sokak ve cadde için okul tanımlaması yapılmaktadır. O sokak/caddede oturan ailelerin çocuklarının kayıtları sistem üzerinden otomatik olarak bağlı oldukları okula otomatik olarak yapılmaktadır.

Çocuğum Zorunlu Eğitim Çağında Ancak 1 Yıl Geç Göndermek İstiyorum, Ne Yapmalıyım?

Çocuğun fiziksel, psikolojik, zihinsel ve sosyal yönden yaşıtlarına göre geriden takip ettiğini düşünen veli Çocuk Gelişimi uzmanlarından alacakları rapor ile çocuklarını okul öncesi eğitime devam ettirerek 1. sınıfa bir sonraki yıl başlamasını sağlayabilir. Burada bağlayıcı olan doktor tarafından verilen rapordur.

Veli, çocuğu için ‘Fiziken okula başlamaya uygun değil‘ ya da ‘Zihnen okula başlamaya uygun değil‘ şeklinde rapor doktordan alacak. Bu raporları alanında uzman olan çocuk doktoru, çocuk psikiyatristi ya da nörologlar verecek. Rapor alan çocukları da eğitimden uzaklaştırılmayacak, ilkokula başlayamayacağı için kayıtları anaokuluna yapılacaktır.

2013-2014 öğretim yılı e-Kayıt uygulaması sonucu adres bilginize göre İlkokul 1. sınıfa veya Ortaokul 5. sınıfa kayıt yaptırmanız gereken okulu görmek için tıklayınız…

NELER ÖĞRENDİK?

“2013-2014 Kaç doğumlu öğrenciler okula başlayacak?” üzerine bir yorum

  1. Benim 4 Kasım 2010 doğumlu ikizlerim var.Bu sene anaokuluna seneyede ilkokula gondermek zorunda mıyım?
    Ben seneye Anaokuluna göndermek istiyorum.
    Geç mi kalırlar lütfen ilgililerin bilgi vermesini rica ediyorum.

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.