2013-2014 Fen lisesi,Anadolu Öğretmen Lisesi Kayıt Evrakları

2013-2014 Fen Lisesi Kayıt İçin Gereken Evraklar

2013-2014 SBS asıl yedek kayıtları 12-16 Ağustos 2013 tarihleri arasında yapılacak.

Tüm Öğrenciler İçin 1. Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi 2. 6 adet iadeli taahhütlü posta pulu veya pul bedeli (iletişim bedeli olarak kullanılmak üzere) 3. 4 adet vesikalık fotoğraf

Paralı Yatılı Öğrenciler İçin Ek Olarak 1. Sağlık raporu “Yatılı olarak okumasında sakınca yoktur” ibaresi bulunacaktır.(Aile sağlığımerkezlerinden alınabilir.) 2. Sınava girdiği öğretim yılında ve daha önceki yıllarda “tasdikname ile uzaklaştırma” veya daha ağır bir ceza almadığını gösterir belge (öğrencinin mezun olduğu okul müdürlüğünden alınacaktır.) 3. Paralı yatılılığın ilk taksiti olan …………TL Ziraat Bankası/BALGAT şubesi nezdinde bulunan …………Fen Lisesi …….. no’lu pansiyon hesabına yattığına dair dekontu ibraz edeceklerdir.

Parasız Yatılı ve Burslu Öğrenciler İçin Ek olarak 1. Öğrenci, mezun olduğu okulda parasız yatılı veya burslu okuyorsa bunun belgesi (Öğrencinin mezun olduğu okuldan alınacak) 2. Sağlık raporu “Yatılı olarak okumasında sakınca yoktur” ibaresi bulunacaktır.(Aile sağlığı merkezlerinden alınabilir.) 3. Sınava girdiği öğretim yılında ve daha önceki yıllarda “tasdikname ile uzaklaştırma” veyadaha ağır bir ceza almadığını gösterir belge (öğrencinin mezun olduğu okul müdürlüğünden alınacaktır.) 4. Ailede kişi başına düşen yıllık gelirin 5790 TL’nin (2013 PYBS KLVZ) altında olduğunu gösteren (Ek:1) beyannamesi. 5. İlköğretimde Burslu olarak öğrenim görenler EK-1 Aile Durum Belgesini düzenleyecek, önceden BURSLU olduğuna dair resmi yazıyı, mezun olduğu okuldan alarak EK-1’e ekleyeceklerdir.

Kayıt için istenen evraklar okulara göre değişiklik gösterebilir . Bu nedenle kayıt işlemine gitmeden önce mutlaka ilgili okulu web adresinden ziyaret ederek kayıt için istenen evrakları inceleyiniz.

 

2013-2014 Anadolu Öğretmen Lisesi Kayıt İçin Gereken Evraklar

KAYIT TARİHLERİ:

ASIL KAYITLAR:12-16 Ağustos 2013 (Saat: 17:00’ye kadar)
YEDEK KAYITLAR: 19 -29 Ağustos 2013 (Saat: 17:00’ye kadar)
1-Sınav Yerleştirme Sonuç Belgesinin aslı (Mezun olduğu ilköğretim okulundan onaylı),
2-Mezun olunan okuldan alınacak öğrenci durum belgesi (Öğrencinin ilköğretim 6, 7 ve 8.sınıfta sınıf tekrar etmediğine dair),
3-Burslu ise mezun olduğu okuldan burslu olduğuna dair belge ,Eğer yeni kazandı ise;Mezun olduğu okuldan onaylı 2013 PARASIZ YATILIK VE BURSLULUK SINAVINI (PYBS) kazandığını gösterir belge ve 2013 PARASIZ YATILIK VE BURSLULUK SINAVINI (PYBS) müracaat sırasında okul müdürlüğüne teslim ettiği başvuru belgelerinin aslı gibidir onaylı örnekleri.
4-Altı (6) adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf,
5-Beş top fotokopi kağıdı.
6-30 TL’lik mektup pulu.
PANSİYONUNDA DEVLET PARASIZ YATILI OKUMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN İSTENEN BELGELER

1-Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığı bulunmadığına dair resmî sağlık kuruluşlarından alınacak rapor,
(Sağlık raporu tek hekim tarafından düzenlenecek ve bu rapor da “Yatılı okumasına engel olacak bir hastalığı yoktur” şeklindeki ibare yer alacaktır.)
2-ÖÖğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname (Ek-1), ( (Vergi dairesi, muhasebe birimi veya yetkili diğer resmi kurumlar ve kişilerce onaylanacak.)
(Ailenin fert başına düşen yıllık geliri hesaplanırken; ailenin bir önceki yılla ait geliri esas alınacak ve toplamı; aile fert sayısına bölünmesinden elde edilen rakam 2012 yıl için 5.790,00 TL (beşbin yediyüz doksan TL)’yi geçmemesi gerekir..18 yaşını dolduran aile fertleri hesaplamaya dâhil edilmeyecektir. Eğer öğrenci ise hesaplamaya dâhil edilecek ve öğrenci belgesi eklenecektir.)
Ek -1’i doldurmak için ayrıca aşağıdaki belgeler eklenecektir;
· a) Aile nüfus kayıt örneği(Nüfus Müdürlüğünden alınacak)
b) Velinin ve çalışıyorsa eşinin bakmakla yükümlü olduğu kendi ana-babası ile ilgili tedavi yardım beyannamesi veya mahkeme karar örneği, varsa diğer bakmakla yükümlü olduğu şahıslarla ilgili mahkeme karar örneği ve kontenjanla ilgili belgeler
· Gelirin hesaplanması ve alınacak belgeler ;
a) Öğrenci velisi, serbest meslek sahibi/esnaf ise; vergi dairesinin adı, adresi ve hesap numarası belirtilen, basit ya da gerçek usulde vergiye bağlı olan mükelleflerin bir önceki yıla ait gelir vergisi matrahını gösteren belge fotokopisinin onaylanmış hali, (Vergi dairesi, muhasebe birimi veya yetkili diğer resmi kurumlar onaylayacak.)
b) Öğrenci velisi, ücretli veya maaşlı çalışıyorsa ya da emekli ise; (çalışıyorsa eşi içinde ); muhasebe birimi veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak aylar itibariyle bir önceki yılın 12 ayına ait ayrı ayrı bordro ve 12 aylık toplam gelirini gösteren belge. Bu belgeler muhasebe birimi veya çalıştığı kurum/kuruluşlar tarafından onaylanacak. (Gelirin 12 ayı bulmaması hâlinde bir önceki yılın Aralık ayına ait bordo geliri esas alınarak 12 ay üzerinden yıllık hesaplanacaktır.)
c) Öğrenci velisi, çiftçi veya çalışmıyor ise; Ek 1 deki ilgili yerleri doldurup köy/mahalle muhtarına onaylatacak.
d) 18 yaşını doldurmuş aile fertleri için öğrenci ise öğrenci belgeleri
3-Öğrenci ve velisinin nüfus cüzdanının fotokopisi,
4-Velinin ve öğrencinin cep telefonu.
5-Yukarıdaki belgelere ek olarak öğretmen çocuğu kontenjanından faydalanmak isteyen öğrencilerin anne veya babasının öğretmen olduğuna dair belge.(Görev yeri Belgesi)
6-Sınav sonuç belgesi.
2013-2014 Anadolu  Lisesi Kayıt İçin Gereken Evraklar
  1. NÜFUS CÜZDAN FOTOKOPİSİ (önlü arkalı)
  2. 4 ADET FOTOĞRAF (Öğrenci Kıyafeti ile)
  3. 25 TL’LİK POSTA PULU
  4. 5 ADET MEKTUP ZARFI
  5. 4 TOP FOTOKOPİ KÂĞIDI
  6. KAYIT DOSYASI (Okuldan verilecek)
    • Kayıt Zarfı (Okuldan Verilecek)
    • e-okul Öğrenci Genel Bilgi Formu (Okuldan Verilecek)
    • Öğrenci Kesin Kayıt Başvuru Formu (Okuldan Verilecek)
    • Okul Öğrenci Veli Sözleşmesi    (Okuldan Verilecek)

NOT: İlköğretimden burslu olan öğrencilerin burslarının devam edebilmesi için okula aşağıdaki belgelerle müracaat etmeleri gerekmektedir:

  1. Mezun olduğu ilköğretim okulundan alacağı burslu olduğuna dair belge.
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi (Fotokopinin alt tarafına velisinin ve öğrencinin adres bilgileri ve telefonları açık ve anlaşılır bir şekilde yazılacak.)
  3. Ziraat Bankası – Ulucami şubesinden açılmış olan hesaba dair bir matbu evrak/fotokopi.

“2013-2014 Fen lisesi,Anadolu Öğretmen Lisesi Kayıt Evrakları” üzerine bir yorum

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.