2013-2014 AÖF yeni kayıt yapacak öğrencilerin yapması gerekenler işlemler

2013-2014  AÖF yeni kayıt nasıl yapılır,2013-2014 AÖF ilk defa kayıt yapacak öğrencilerin yapması gerekenler işlemler, İlk defa açık öğreitm fakültesine kayıt nasıl yapılır,

2013-2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILINDA ÜNİVERSİTEMİZE İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

1- Cari Hizmet Maliyetine Öğrenci Katkı Payı ödemeyecek öğrenciler ve öğrenim ücreti ödeyecek öğrenciler ise öğrenim ücreti ödedikten sonra internet üzerinden T.C. Kimlik numaraları ile  “http://www.anadolu.edu.tr/orgun/” web sayfasındaki Yeni Kayıt Sistemine (yenikayit.anadolu.edu.tr)  girerek hazırlık sınıfı (zorunlu hazırlık sınıfı olan programlar hariç) okuyup okumayacağını seçmesi ve öğrenci bilgi formunu doldurmaları gerekmektedir. Öğrenciler doldurdukları Öğrenci bilgi formu ndan iki nüsha çıktı alarak imzalayıp, kayıt evrakları ile birlikte kayıt olduğu birimin öğrenci işleri bürosuna teslim etmelidir. Kesin kayıt işleminden önce; aynı web sayfasında bulunan  Temel Bilgisayar Derslerinden “Muafiyet Sınavı”  ve “Zorunlu Yabancı Dil Derslerinden Muafiyet Sınavı” linklerine tıklayarak muafiyet sınavına gireceğiniz dersleri belirlemelisiniz.

 Bu işlemi bulunduğunuz yerde yapamadığınız takdirde, kayıt anında sizler için kayıt bürosunda hazırlanan bilgisayar laboratuvarlarında işlem yapabilirsiniz.

Birim tarafından kayıt onayı verilen öğrenciler, kayıt oldukları bölüm/programın I. yarıyıl ders listesini, kullanıcı kodu ve öğrenci şifresini öğrenci işleri biriminden  teslim almalıdır. (Şifrenizi asla kaybetmeyiniz ve başkalarına söylemeyiniz)

Kayıt onayı verilen öğrencilere I. yarıyıl zorunlu dersleri Bilgisayar Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından otomatik yüklenecek olup öğrenciler seçmeli derslerini 16-20 Eylül 2013 Kayıt Yenileme tarihleri arasında kullanıcı kodu ve şifrelerini kullanarak belirlemeli ve onaylamalıdır.

Öğrencinin onayladığı dersler danışmanı tarafından kontrol edilerek onaylanmalıdır. Ayrıca öğrenciler 23-27 Eylül 2013 ekle-sil haftasında danışmanı kontrolünde ders ekleme-silme işlemi yapabileceklerdir.

Bunun dışında, gerekli belgeleri almak üzere mutlaka öğrenci işleri bürosuna başvurulması gerekmektedir.

2 Öğrenci numaranız T.C. vatandaşlık numaranızdır. (T.C. Vatandaşlık numaranızı kontrol ediniz, yanlış yazılmış ise öğrenci işleri büronuza bilgi veriniz.)

 3 Kayıt Büronuza Öğrenci Bilgi Formunuzu ve kayıt için gerekli olan tüm belgelerinizi teslim ederek

kaydınızın yapıldığını gösteren öğrenci belgenizi alınız. (Öğrenci belgelerinden birini mutlaka yanınızda bulundurunuz. Öğrenci kimlik kartlarınız hazırlanıncaya kadar Üniversiteye girişte görevlilere bu belgeyi göstermek zorundasınız.)

4 İkamet adres bilgilerinizde değişiklik olması halinde ivedilikle öğrenci işleri büronuza başvurarak

değişikliği bildiriniz. Bildirdiğiniz adres yasal tebligat adresiniz olarak kabul edilecektir. Aksi halde adresinize ulaşmayan posta gönderilerinden Üniversitemiz sorumlu olmayacaktır.

5 – Bilgi formundaki “cep telefonu” alanı, Üniversitemizin güncel haberleri, önemli duyuruları ve gerektiğinde internet hesabı şifrenizi SMS ile size göndereceği numaradır. Lütfen numaranızı bu doğrultuda giriniz.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.