2012 PYBS taban puanları

2013 PYBS sonuçları açıklandı. İşte 2013 PYBS sonuçları:

2013 PYBS sonuçları 

 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıfların sınav başvuruları ve bursluluk tercihleri 11-22 Mart 2013 tarihlerinde alınacaktır.. 8, 9, 10 ve 11. sınıfların parasız yatılılık için pansiyonlu okul tercihleri 22 Temmuz-02 Ağustos 2013 tarihlerinde yapılacaktır.

2013 PYBS tercihlerini daha sağlıklı yapılabilmesi açısında 2012 PYBS taban puanlarını incelemek yerinde olacaktır. 2012 PYBS tabn puanları için aşağıdaki linke tıklayınız.

2012 PYBS taban ve taban puanlarını indir

 Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu ve okul tercihlerini yapacaktır.

 Başvurunun yapılabilmesi için öğrenci velisi;
(EK-1) Öğrenci Ailesinin Maddî Durumunu Gösterir Beyanname” ve eklerini,
– Ayrıca, Öğretmen Çocuğu, Okul Yok ve Korunmaya Muhtaç Çocuk Kontenjanından başvurabilecek öğrenciler için (EK-2) 2013 PYBS Başvuru ve YBO Tercih Formunu” doldurarak okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır.

**************************

2013 PYBS Başvuru Kılavuzu İndir

**************************

2013 PYBS sınav tarihleri

 

8. sınıf öğrencileri için ayrıca PYBS yapılmayacak olup, bu öğrencilerin SBS puanı PYBS puanı olarak kullanılarak yerleştirme işlemleri yapılacaktır.

Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Ortaokulu, öğrencileri ve Özel Öğretim Kurumlarına devam edenler; parasız yatılılık ve bursluluktan yararlanamazlar.

Tutuklu ve hükümlü öğrenciler parasız yatılılık ve bursluluk sınavına başvuramazlar.

Özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler PYBS’ye müracaat edebilirler; ancak sınavı kazananlar MEB’e bağlı resmî okul/kurumlarında (ortaokul, imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim kurumları) öğrenimlerine devam etmeleri halinde bu haklarından yararlanabilirler.
Parasız yatılılık ve bursluluk kaydını kayıt süresi içerisinde yaptırmayan öğrenciler bu haklarından vazgeçmiş sayılır.

Parasız yatılılığa hak kazandığı okula süresi içinde parasız yatılı kaydını yaptırmayan öğrencilerin ilgili yönetmelik gereğince parasız yatılılıktan bursluluğa geçirilmesi mümkün değildir. Parasız yatılı olarak öğrenimine devam eden öğrencilere ayrıca burs verilmez.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.