2. Grup Sesler (i-n-o-r-m) Yazma Etkinlikleri

İlkokuma yazma eğitiminde 1.grup sesler olan e-l-a-t seslerini öğretip bu seslerle heceler, kelimeler, cümleler oluşturduktan sonra ilkokuma yazma serüvenimiz biraz daha hızlanmaya başlıyor.

1.grup seslerden sonra ise bizi ilk önce i sesi karşılıyor. i sesinin kavranması ve yazımı zor olmadığı için biraz şanslıyız. Özellikle de BURADAKİ yazma, sezdirme i sesi etkinliğini kullanırsak öğrencilerimizin elleri ve zihinleri i sesine daha çok alışacaktır.

Öğrencilerimiz i sesini iyice kavradıktan sonra artık 2.gruptaki 2.sesimiz olan n sesimizi verebilirsiniz. n sesinin de pekişmesi için lütfen BURADAKİ etkinliğimizi yaptırınız.

Öğrencilerimiz n sesiniz yaparken biraz zorlanabilirler ancak söylediğimiz etkinliği yaptırırsanız bu sesi yapmaları pratikleşecektir. n sesinden sonra ise yazımı ve kavraması daha kolay bir ses olan o sesi geliyor. BURADA yer alan o sesi etkinliğimiz ile o sesini çok çabuk kavratabilirsiniz.

o sesinden sonra yazımı ve kavraması biraz zor olan r sesi gelecek. Ancak 8. seslerini öğrenecek olan öğrencilerimiz BURADAKİ etkinliğimizi kullanarak r sesini yazmada pratiklik kazanıp r sesini daha iyi kavrayacaklardır.

2. grubun en son sesi olan m sesine geldiğimizde ise öğrencilerimiz artık seslere, seslerin yazımlarına ve okunmalarına daha bir alışmış olacaklar. Bunun için BURADAKİ m sesi etkinliğimiz ile 2.grup sesleri rahat bir şekilde tamamlayacaklardır.

Bu yazının bütün hakları sorubak.com a aittir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.