2.dönem 1.öğretmenler kurulu toplantısı tutanağı 2013-2014

Dokümanın Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

 ÇAYLAR YİBO II.DÖNEM

 I.ÖĞRETMENLER KURULU

 TOPLANTI TUTANAĞI

  1. Açılış ve Yoklama:

Açılış konuşması okul müdürü Olcay KARATAŞ tarafından yapıldı.II.Dönemin herkes için hayırlı olmasını diledi.Dönem başı yapılan öğretmenler kurullarının öneminden bahsetti.

Toplantıya raporlu olan Türkçe Öğretmeni Halit BULUT,Fen Teknoloji Öğretmeni Özge Gül ELMAS, Matematik Öğretmeni Burkay ÇELİK,Ana Sınıfı Öğretmeni Aylin KANMAZ ve Doğum  izninde olan 5/B sınıf öğretmeni Mevlide BULUT7

+ katılmadı.

 

 

     2. I.Dönem Şube Ve Sınıf Başarılarının Değerlendirilmesi:

            1/A Sınıf Öğretmeni Serdar SEZİŞ:3 haftalık zaman kaybının kendilerini kötü etkilediğini söyledi.5-6 öğrencide okuma yazma sıkıntısı olduğunu belirtti.4-5 öğrencinin de ise zihin ve kas gelişimi yetersiz.Velinin de desteği olmadığından istediği başarıyı yakalayamadığını belirtti.

1/B Sınıf Öğretmeni Sinan YILMAZ :Genel olarak Serdar hocayla aynı sorunları yaşadığını bunun dışında da devamsızlık sorununu dile getirdi.

2/A Sınıf Öğretmeni Tarık ÇİÇEKÇİ:Geçen dönem ortasında kapanan köy okullarından nakil gelen öğrenciler dışında bir sorun olmadığını sınıfının genel durumunun iyi olduğunu belirtti.

2/B Sınıf  Öğretmeni Özgür ATABEY:Öğrencilerin genelinde bir çaba olduğunu belirtti.Harfleri tanımakta zorluk çeken iki öğrencisini 1.sınıf öğretmenine yönlendirdiğini ifade etti.

3/A Sınıf Öğretmeni Çiğdem ŞAHİN:Sene başında aldığı sınıfın çok başarılı olmadığını ama sene sonu istenilen başarıyı yakalanacağını söyledi.

3/B Sınıf  Öğretmeni Çiğdem ÇİÇEK:Genel olarak iyi bir sınıf olduğunu ve sınıfında sorun olmadığını belirtti.

4/A Sınıf Öğretmeni Azize GÜRLEK:Göreve yeni başladığını ama genel olarak iyi bir sınıf aldığını belirtti.

4/B Sınıf Öğretmeni Bilgay HACIFAZLIOĞLU:İstenilen başarının olmadığını ama uzun bir sürenin daha olduğunu bu süreç sonunda istenilen başarının elde edileceğinden emin olduğunu söyledi.

5/A Sınıf Öğretmeni Seval DUMAN:Sınıfının il bazında yapılan sınavlarda başarılı olduğunu ve genel olarak iyi bir sınıfa sahip olduğunu anlattı.İngilizce dersine ilgisiz kaldıklarını belirtti.

İngilizce Öğretmeni Sitem  DÜZGÜNKAYA:Görsel materyallerin eksikliğinden bahsetti.Renkli fotokopiye ihtiyaç duyduğunu söyledi.

5/B Sınıf Öğretmeni Çağlayan AVİNÇ:Yeni başladığı sınıfında öğrencilerin okuma seviyelerini iyi olduğunu sınıf mevcudunun kalabalık olmadığını belirtti.Sınıfına nakil gelen öğrencilerde kitap sıkıntısı yaşadığını belirtti.

Okul Müdür Başyardımcısı:Okuma yazma kursu açılabileceğini söyledi.Bir çocuğun başarılı olabilmesi için sınıf öğretmenine büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

 

Türkçe Öğretmeni Engin MUTLU:6.Sınıflarda büyük bir sıkıntının olduğunu öğrencilerin algılama ve yorumlamada sıkıntı yaşadığını söyledi.Öğrencilerin %90nı heceleyerek okuyabiliyor.Bu yıl ki hedefinin okuma ve okuduğunu anlama olduğunu ifade etti. 8.sınıflarda öğrencilerinin beklenildiği seviyede olduğunu sıkıntı olmadığını belirtti.

 

Fen Ve Teknoloji Öğretmeni Murat TURAN:

-7.sınıflarda mevcudun çok kalabalık olduğunu söyledi.

8.sınıflarda konu olarak geride olduklarını belirtti. Derslerin daha verimli geçmesi açısından ders programında düzenleme yapılması kararlaştırıldı.

 

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Zeynep ÖZDEMİR:

– 6.Sınıflarda A/B şubelerinden memnun olduğunu 7.sınıflardan fazla bir beklentisi  olmadığını 8.sınıflarda ise sorun olmadığını mart gibi konuları bitireceğini ve ondan sonraki süreçte SBS çalışmalarına ağırlık verileceğini  söyledi.

Matematik Öğretmeni Tarık GÜLGÜN:

-6.sınıflarda kursta olan öğrencilerin genel seviyelerinin iyi olduğunu söyledi.7.sınıflarda zeki öğrencilerin olduğunu ama çocukların kendilerini derse vermediğini ifade etti.8.sınıflarda 1.grup öğrencilerinin çok iyi olduğunu belirtti.2.grupta da 8/C öğrencilerinin dışındaki öğrencilerin iyi olduğunu söyledi.

Teknoloji Tasarım Öğretmeni Mukadder Atıcı:Öğrencilerin araştırma imkanlarının fazla olmadığı için sadece kartonla çalıştıklarını ifade etti.

İngilizce Öğretmeni Sitem DÜZGÜNKAYA:İngilizce dersi Türkçe dersinde iyi olmadıkları için fazla verimli geçmiyor dedi.

Okul Müdürü Olcay KARATAŞ:İngilizce dersi için eksikleri belirleyiniz.Temin edilmesi için gerekli çalışmaları yapacağız dedi.

Beden Öğretmeni Mustafa SİVAS:Yer sıkıntısının olduğunu ve kullanabilecek bir zemin olması gerektiğini söyledi.

 

3.İKY. 47/b Maddesi Gereğince Başarısız Öğrenciler İçin Alınacak Önlemler:

Okul Müdür Başyardımcısı Burhan DEMİR öğrencileri sınıfta bırakmadan önce gerekli işlemleri yapılaması gerektiğini söyledi. İlköğretim Kurumları Yönetmelğinin 47/b maddesinde belirtilen iş ve işlemlerin yapılmadan öğrenciye sınıf tekrarının yapılmamasını istedi.

Özellikle Şubat Ayında başarısız öğrencilerle ilgili olarak  bir program yapılması,bu programa uygun eğitim ve öğretim çalışmalarının sürdürülmesini, veli,öğretmen  ve okul idaresinin de içerisinde yer alacağı kararlara yer verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Gelmeyen velilere tutanak tutulmasına karar verildi.Yapılan tüm çalışmaların mutlaka tutanakla kayıt altına alınması  gerektiğini söyledi.

1.Dönem başarısız olan öğrencilerle ilgili olarak İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 47/b maddesi gereğince iş ve işlemlerin yapılamasını ve yapılan çalışmaların kayıt altına alınması kararlaştırıldı.

 

4.Proje ,Ürün Dosyası Ve Performans Görevleri İle İlgili Açıklamalara Yer Verilmesi:

 

Proje ,Ürün ve Performans görevlerinin verilmesi ile ilgili olarak Okul Müdür Başyardımcısı  Burhan DEMİR tarafından yapıldı. Öğrencilere birinci dönem proje ödevi verilmediğinden bu dönem en az bir proje ödevinin verilmesi ,performans ödevlerinin yönergeli olarak verilmesini, her öğrenciye mutlaka ürün dosyası tutulması gerektiğini söyledi.  Proje ,Ürün Dosyası ve Performans Görevlerinin mutlaka derecelendirilmiş puanlama anahtarı ile değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 1-5.sınıflarda tüm dersleri içine alan tek bir dosya,6-8 sınıflardaki öğrencilere ise öğrencinin istediği ders veya derslerde ürün dosyası hazırlatılması ,ürün dosyası ile ilgili değerlendirme notunun ise öğrencinin ders ve etkinliklere katılım notu olarak verilebileceği söylendi.

Verilen proje ödevleri ve performans görevlerinin açıklamalar doğrultusunda yapılması kararlaştırıldı. Ölçme ve değerlendirme ile ilgili olarak tüm iş ve işlemlerin İlköğretim Kurumları Yönetmeliği ve İlköğretim Genel Müdürlüğünün 08/10/2007 tarihli açıklamaları doğrultusunda yapılması kararlaştırıldı.

Kitaplık Defteri ve kitap listesi yapılması kararlaştırıldı. Sınıf defteri ve yoklamalar zamanında yapılması kararlaştırıldı.

 

5.Yöneltme Öneri Kurulunda Görev Yapacak Branş Öğretmenlerin Belirlenmesi:

Yöneltme çalışmalarına öğretmenlerin yavaş yavaş başlaması gerektiğini söyledi.Nisan Ayı sonuna kadar şube rehber öğretmen ve ders okutan öğretmenlerin öğrenci bilgileri girilmesine karar verildi.

Yöneltme Çalışmalarının e-okul sistemi üzerinde yapılması  gerektiği söylendi. Yöneltme iş ve işlemlerinin İlköğretimde Yöneltme Yönergesi çerçevesinde yapılması kararlaştırıldı.

 

 

 

 

Yöneltme Öneri Kurulu

Okul Müdürü:Olcay KARATAŞ                         1/B Sınıf Öğretnmeni:Sinan YILMAZ

Müdür Yardımcıs:Nazım ÖZER                          Türkçe Öğretmeni:Engin MUTLU

Rehber Öğretmen:Feride SEZİŞ                         Sosyal Bilgiler Öğretmeni:Zeynep ÖZDEMİR

8/A  rehber öğretmeni:Murat TURAN                Matematik Öğretmeni:Tarık GÜLGÜN

8/B  rehber Öğretmeni:Zeynep ÖZDEMİR         İngilizce Öğretmeni:Burak ÖZDEMİR

8/C  rehber öğretmeni :Burkay ÇELİK                Fen Ve Teknoloji Öğretmeni:Murat TURAN

 

Şeklinde oluşturulması kararlaştırıldı.

 

6 .Mayıs Ayı Veli Bilgilendirme Toplantı Tarihinin Belirlenmesi:

Sekizinci sınıf Veli bilgilendirme toplantısı 10 Mayıs Pazartesi günü yapılması kararlaştırıldı.

 

7.Zümre Ve Şube Öğretmenler Kurulu Gündem Maddelerinin Belirlenmesi:

2009-2013 eğitim öğretim yılı 2.dönem Şube Öğretmenler kurul toplantısı 15-19 Şubat tarihleri arasında yapılması kararlaştırıldı. Sınıflara göre tarihler idare tarafından belirlenerek öğretmenlere tebliğ edilmesi kararlaştırıldı.

 

Şube Öğretmenler Kurulu Gündem Maddeleri

1.Öğrenci beslenme barınma sağlık ekonomik kişilik hizmetleri

2.Öğrenci başarısının değerlendirilmesi

3.Başarısız öğrenciler için alınacak önlemler

4.Öğrenci-Öğretmen-Veli İlişkisi

5.SBS Çalışmaları kapsamında sınıf değerlendirilmesi

 

 

Zümre Öğretmenler Kurulu toplantı tarihi İlçe zümre öğretmen toplantı tarihi belirlendikten sonra okul zümre toplantıları idare tarafından belirlenerek öğretmenlere tebliğ edilmesi kararlaştırıldı.

 

Zümre Öğretmenler kurulu Gündem Maddeleri

1.Ortak sınav Tarihleri

2.Proje Ödevi Performans Görevi

3.Araç Gereç Yöntem Teknikler

4.Zümre İşbirliği

5.Okul Ve Dersliklerin Fiziki Durumu

6.Öğrenci Başarı Durumu

 

8.Zümre Başkanları Toplantı Tarihinin Belirlenmesi:

1.Sınıf:Serdar SEZİŞ                         Türkçe :Engin MUTLU

2.Sınıf :Tarık ÇİÇEKÇİ                     Matematik:Burkay ÇELİK

3.Sınıf :Çiğdem ÇİÇEK                    Fen Ve Teknoloji:Özge Gül ELMAS

4.Sınıf:Bilgay H.FAZLIOĞLU        Sosyal Bilgiler:Zeynep ÖZDEMİR

5.Sınıf:Seval DUMAN                      İngilizce:Sitem DÜZGÜNKAYA

Beden Eğitimi:Mustafa SİVAS          Teknoloji Tasarım:Mukadder ATICI

 

Şeklinde oluşturulması kararlaştırıldı.

Toplantı Tarihi İlçe zümresi yapıldıktan sonra idare tarafından belirlenecek.

 

9-II.Dönem Veli Toplantısının Tarihinin Belirlenmesi:

Okul Aile Birliği toplantısının 13 Mart 2013 Cumartesi günü yapılması kararlaştırıldı.

 

10.Öğrenci devam Devamsızlık durumlarının Değerlendirilmesi:

I.kademe  devamsız öğrencileri idareye bildirmekle yükümlü olduğunu,II.Kademede görev alan öğretmenlerin yoklama işlemlerinde titiz davranmaları ,bir önceki derste olup ,o anda olmayan öğrencileri okul idaresine bildirmeleri istendi.

Devam takip işlemlerinin 22 sayılı kanun çerçevesinde yürütülmesi kararlaştırıldı.

 

11.Sosyal Rehberlik Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi:

Bu maddede söz alan okul rehber öğretmeni Feride SEZİŞ planda bulunan çalışmalar yapıldı.Yapılayan etkinlik yok.SBS konu analizleri çıkartıldı.Bireysel Öğrencilerle ilgili dosyalar tutuldu.Genel anlamda sıkıntı yok.Yapılan etkinliklerden bazılarını şöyle sıraladı.

Verimli  Ders Çalışma

Ergenlik Dönemi

Problem Tarama

SBS bilgilendirmesi

Öğrenci Eğitsel mesleki ve kişisel rehberliklere yer verildiğini söyledi.

 

Rehberlik çalışmalarına sınıf/rehber öğretmenlerin gereken titizliği göstermeleri kararlaştırıldı.

 

 

 

 

 

12.MEB Anadolu Öğretmen Lisesi Yönetmeliğinin 8.ve 9.maddelerine istinaden Anadolu Öğretmen Liselerine aday öğrenci seçimi için 8.sınıf Şube Öğretmenler Kurulu Toplantı Tarihinin Belirlenmesi:

 

Toplantı tarihi SBS başvuruları zamanında yapılması kararlaştırıldı.Kurula aşağıdaki isimlerin seçilmesi kararlaştırıldı.

 

Okul Müdürü:Olcay KARATAŞ                  Fen Ve Teknoloji Öğretmeni:Murat TURAN

Müdür Yardımcısı:Güven YILDIZ               İngilizce Öğretmeni:Burak ÖZDEMİR

Rehber Öğretmen:Feride SEZİŞ                   Sosyal Bilgiler Öğretmeni:Zeynep ÖZDEMİR

Türkçe Öğretmeni:Engin MUTLU                Teknoloji Tasarım Öğretmeni:Mukadder ATICI

Matematik Öğretmeni:Tarık GÜLGÜN

 

13.Ders Giriş Ve Çıkışlar:

Zaman çizelgesine uygun olarak giriş çıkış yapılması kararlaştırıldı.

 

14.Okul Ve Belletici Öğretmen Görevlerinin Değerlendirilmesi:

Bu maddede söz alan Burhan DEMİR belleticilik sırasında öğrencilerin banyo saatlerinde belletici öğretmenin kontrolünde olması kararlaştırıldı.

Pansiyon Müdür Yardımcısı Erdal DUMAN öğrenci ilaçları konusunda öğretmenlerin biraz daha dikkatli olması gerekmektedir.Erkek pansiyonunda kırıp dökme olaylarının arttığını söyledi.Özellikle hafta sonları bu olayların daha da arttığını söyledi.Bunun içinde belletici öğretmenlerin denetimi biraz daha sıklaştırılması kararlaştırıldı.

Söz alan okul müdür başyardımcısı Burhan DEMİR rehberlik çalışmalarında öğrencilerin bu davranışlarını engellemek için çalışmalar yapılması gerektiğini söyledi.

Bu maddede söz alan Mukadder ATICI asıl sorunlardan bir tanesi de öğrencinin sosyal faaliyetlerinin yeterince olmamasıdır dedi.Bunun için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Belletici ve okul nöbetlerinin sene başında öğretmenlere tebliğ edilen nöbet talimatnamelerine uygun olarak yapılması kararlaştırıldı.

 

15.İlköğretim Müfettişlerince 09/12/2009-10/12/2009 tarihleri arasında yapılan rehberlik çalışmaları sonucunda Eğitim Öğretim durumu ile ilgili tespit  edilen eksikliklerin değerlendirilmesi:

Tebliğ Burhan DEMİR tarafından okundu.Ara ve 6.sınıflarda  Halk Eğitimin onayı ile okuma yazma kursu açılması kararlaştırıldı.Panoların oluşturulması  ve Atatürk  köşesinin güncel tutulması kararlaştırıldı.

Gerekli formların doldurulması mevsim ve tarih şeridinin işlenmesi kararlaştırıldı.,

İlköğretim Müfettişlerince okulumuzda yapılan rehberlik çalışmaları sonucunda Eğitim Öğretim bölümünde eksik olarak tespit edilen hususlar doğrultusunda çalışmaların sürdürülmesi kararlaştırıldı.

 

16.SBS Çalışmaları kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ve yapılacak çalışmaların belirlenmesi:

Burhan DEMİR SBS sınıfları için her türlü kaynak sağlanacak dedi.Yapılacak çalışmaların daha özenle yapılması kararlaştırıldı.Tarık GÜLGÜN SBS sınıflarında değişiklik yapılmasını istedi.

2009-2013 Eğitim öğretim yılı 1.döneminde SBS çalışmalarının etkin bir şekilde sürdürüldüğünü, SBS gruplarının oluşturulduğu, koçluk sisteminin etkin bir şekilde devam ettiği,SBS ile ilgili sorulara öğretmenler  için tahsis edilen odada cevaplar verildiği,söylendi,

2.Dönem SBS çalışmaları ile ilgili yapılacak toplantıda alınacak kararlar doğrultusunda sürdürülmesi kararlaştırıldı.

SBS  toplantısının 15-22 Şubat tarihleri arasında yapılması kararlaştırıldı.

 

 

17.Bayrak Ve And Törenleri:

Burhan DEMİR bütün öğretmenlerin törenle zamanında iştirak etmesi kararlaştırıldı.

 

18.Belirli Gün Ve Haftalar kapsamında yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi:

 

Sivil Savunma Haftası nedeniyle 1 mart tarihinde bir tatbikat yapılması kararlaştırıldı.

Okulumuzda göreve yeni başlayan Azize GÜRLEK ve Çağlayan AVİNÇ Belirli Gün Ve Haftalar kapsamında 21 Mart Nevruz Bayramında görevlendirildiler.

Sosyal Kulüp bazında da kurulması zorunlu olan Enerji Tasarrufu Kulübünde Azize GÜRLEK ve Çağlayan AVİNÇ görevlendirildi.

 

19.Boşalan Kurul Üyeliklerine Öğretmen Seçiminin Yapılması:

 

2009-2013 eğitim öğretim yılı 1.döneminde çeşitli sebeplerle boşalan kurullara aşağıda isimleri yazılı öğretmenlerin seçilmesi kararlaştırıldı.

 

Rehberlik Yürütme Kuruluna:                                          OGYE ve TKY Kurullarına

1.Sınıf:Sinan YILMAZ                                                        Başkan:Olcay KARATAŞ

3.Sınıf :Çiğdem ŞAHİN                                                       Müdür Yard:Güven YILDIZ

 

www.sorubak.com

 

Okul Aile Birliği:                                             Kütüphane Kaynakları Seçimi Komisyonu

Başkan: Olcay KARATAŞ                                       Başkan: Olcay KARATAŞ

Yedek Üye:Çağlayan AVİNÇ

 

 

20.Dilek Temenniler:

 

Okul Müdürü Olcay KARATAŞ bütün öğretmenlere katılımlarından dolayı teşekkür edip toplantıyı bitirdi.

Dokümanın Tam Halini İndirmek İçin TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.