1.Sınıf Yeni Ses Grupları 2016-2017

2016-2017 1.sınıf ses grupları, yeni ses grupları 2016 2017, ilkokul 1.sınıf ses grupları 2016-2017, elan grubu, itobu grubu, kırösü grubu, mdşycz grubu, çgph grubu, fvğj grubu

2016-2017 eğitim öğretim döneminde uygulanmak üzere bazı değişiklikler yapıldı.

 Yeni gruplama şöyle;

1. Ses grubu : ELAN
2. Ses grubu : İTOBU
3. Ses grubu : KIRÖSÜ
4. Ses grubu : MDŞYCZ
5. Ses grubu : ÇGPH
6. Ses grubu : FVĞJ

 Bu değişiklikler

  1. Ses grupları yenilendi.

  2. Kılavuz çizgilerin boyutu açıklandı.

  3. Bazı harflerin yazılışı değişti.

  4. Birinci ses grubunda ses-harf ilişkisi,
    İkinci ses grubunda kelime,
    Üçüncü ses grubunda cümle tanıtımı,
    Dördüncü ses grubundan itibaren metinler oluşturulacak.

  5. Kelime türetmede Türkçe’nin ses özelliklerine uygun doğru hecelemeyi sağlamak için açık heceye (le, la, ta vb.) ulaşılıp daha sonra kelime oluşturmaya geçilmelidir.


    DEFTER

    Ufak gibi görünen önemli bir ayrıntı. Özellikle birinci ve ikinci sınıf öğrencileri nasıl defter kullanmalı. Düz çizgili defteri kullanmaya ne zaman başlamalı? Soruların yanıtları burada. Milli Eğitim Türkçe dersi programından alınmıştır. Resmi uygulama şeklidir.

  6. Birinci sınıflarda dört çizgi, üç aralıktan oluşan ve orta aralığı üst ve alt aralıktan biraz daha geniş olan defterler kullanılmalıdır. Bu düzeyde dış iki çizgi arası 1,7 cm, orta boşluk 7 mm, üst ve alt boşluklar 5 mm olmalıdır.

     İkinci sınıflarda dört çizgi, üç aralıktan oluşan ve orta aralığı üst ve alt aralıktan biraz daha geniş olan defterler kullanılmalıdır. Bu düzeyde dış iki çizgi arası 1.3 cm, orta boşluk 5 mm, üst ve alt boşluklar 4 mm olmalıdır.

     Birinci ve ikinci sınıflarda yazma çalışmalarında, kılavuz çizgili yazı defterleri; üçüncü sınıftan itibaren normal çizgili defter kullanılmalıdır. Birinci sınıftan itibaren diğer derslerde farklı defterler tercih edilebilir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.