Askeri Liseler ikinci Seçim Aşamaları

ikinci Seçim Aşamaları

a. Ön Sağlık Muayenesi:

Doktorlar tarafından aday öğrencilerin fiziksel görünümleri incelenerek boy ve kiloları ölçülmekte, sağlıkla ilgili koşulları taşıyıp taşımadıkları belirlenmektedir. Ön sağlık muayenesinde başarısız görülen adayların diğer aşamalara katılmalarına izin verilmez.

b. Bedeni Yeterlilik Sınavı:

Adayların çabukluk, çeviklik, kuvvet ve koordinasyonunu meydana çıkaracak testler uygulanmaktadır. Testlerin iki veya daha fazlasında başarısız olan adaylar elenmektedir. Uygulanacak testler ve standartları şu şekildedir:

Test Türü

13-14 Yaş

15-16 Yaş

400 m. Koşu

85 sn.

80 sn.

Durarak Uzun Atlama

160 cm.

170 cm.

Mekik (1 dakikada)

30 tekrar

35 tekrar

Basketbol Topu Fırlatma

7 m.

8 m.

c. Mülakat:

Görüşme yoluyla adayın konuşma yeteneği, ses tonu, heyecanını kontrol edebilmesi, çok yönlü düşünme yeteneği, davranışlarındaki denge, kendine güveni, kendini ifade edebilme yeteneği, askerliğe yatkınlığı ile diğer bireysel özelikleri gözlemlenerek değerlendirilmektedir.

ç. Sağlık Muayenesi:

Mülakat sonrasında başarılı olan adaylar sağlık kurulu muayeneleri için İstanbuldaki askerî hastanelere sevk edilirler. Muayene sonucunda Askerî Öğrenci Olur kararlı rapor alanlardan puan sıralamasına göre asil ve yedek adaylar belirlenir ve sırasıyla asil adaylardan başlamak üzere kontenjan kadarının kesin kaydı yapılır.

Ayrıntılı bilgiler ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanan TSK Askerî Liseler ve Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (ALS) Kılavuzunda ve www.osym.gov.tr internet adresinde yer almaktadır.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER