Askeri Liseler (ALS) ile ilgili sık sorulan sorular

ALS sınavı sonucunda bütün kuvvetleri kazandım. Hepsi için ayrı ayrı takım evrak hazırlamalı mıyım? Askeri Liseler ikinci seçim aşaması Hava, Kara ve Deniz Kuvvetlerinin katılımıyla ortak olarak icra edilmektedir. Hangi kuvvet veya kuvvetlere başvurmuş olursanız olun sadece tek bir takım evrak hazırlamanız yeterlidir.
Kazandığım kuvvetler için ayrı ayrı yerlerde mülakata mı gireceğim? Hayır. İkinci seçim aşamaları üç kuvvetin tek bir merkezde ortak icra ettiği bir faaliyettir. Kazandığınız kuvvet yada kuvvetler adına yalnızca bir mülakata gireceksiniz.
Mülakat tarihimi değiştirebilir miyim? Hayır. Mülakat tarihleri değiştirilmemektedir.
Seçim aşamaları nerede yapılacak? TSK Askeri Liselerine öğrenci seçim faaliyetleri ikinci seçim aşaması Hava Harp Okulu - Yeşilyurt/İSTANBULda yapılmaktadır.
Takım evrakın bulunduğu posta iletiniz henüz bana ulaşmadı. Ne yapmalıyım? Hava Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen ALS baraj puanını aşarak ikinci seçim aşamalarına davet edilen adaylar ve hazırlamaları gereken evraklar www.ikdm.hho.edu.tr internet adresimiz ilan edilecektir. Ayrıca gerekli evrakları bu internet adresinden temin edebilirsiniz.
Seçim aşamalarına velimle katılmak zorunda mıyım? Velinizle gerekli evraklarınız hazırladıktan sonra seçim aşamalarında size bir başka büyüğünüz eşlik edebilir.
Kara ve Hava Kuvvetlerini kazandım. Kara Kuvvetleri için okul tercihi yaptım. Hava Kuvvetleri için de yapacak mıyım? Hayır. Hava Kuvvetleri namına alınacak olan askeri öğrenciler Işıklar Askeri Hava Lisesinde öğrenim göreceklerdir. Kazanmanız durumunda bu liseye gideceğinizden tercih yapmanız gerekmemektedir.
8. Sınıfta okuyan bir kız öğrenciyim. Havacı subay olmak istiyorum. Askeri Liseler sınavına başvuruda bulabilir miyim? Hayır. Askeri liselere kız öğrenci alınmamaktadır. Askeri okullardan Harp Okullarına bayan öğrenci alımı yapılmaktadır. Başvuru şartlarını sağlamanız halinde, Harp Okullarına başvuruda bulunabilirsiniz.
Işıklar Askeri Hava Lisesine giriş için Askeri Liseler Sınavı başvuru belgesini nereden alabilirim? Askeri Liseler Sınavı başvuru belgeleri www.ikdm.hho.edu.tr, www.tsk.mil.tr , www.osym.gov.tr internet sitelerinden temin edebilirsiniz.
Askeri liselere girmek için ALSye girmek gerekli midir? Askeri liselere ALS yazılı sınavı ile öğrenci alınmaktadır. SBS, OKS vb. sınavlar ile öğrenci alımı yapılmamaktadır..
Hava Lisesine kaç kere başvurma hakkımız var? Askeri Liselere İlköğretim son sınıftaki öğrenciler mezun oldukları yıl yalnızca bir kere başvurabilirler. Ara vermiş olanlar yada lise 9ncu sınıfta okuyan öğrencilerin başvuruları kabul edilmemektedir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER