AÖF sınav sonuçları Tıkla Öğren!

AÖF sınav sonuçları Tıkla Öğren!

Açıköğretim fakültesinin sınavlarına girecek olan vatandaşların başvuruları, sınav yerleri ve sınava girecek olduğu sınav saatleri internet sistemi üzerinden açıklanmıştır. Geçtiğimiz hafta sonu açık öğretim fakültesinde öğrenim gören vatandaşlar yapılan bu sınavlara katılmıştır. Oturum olarak gerçekleştirilen bu sınavlara 12 Aralık ve 13 Aralık olmak üzere Cumartesi, Pazar günlerinde yapılmıştır. Adayları terleten bu zorlu maraton artık sona ermiştir.. İlerlemiş boyuttaki olan teknolojik gelişmelere dünya çapında bir eğilim vardır. Ülkemizde bu ileri teknolojiyi yakından takip etmiş durumdadır.

AÖF SINAV SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

AÖF 2016 SINAVLARI HANGİ TARİHTE YAPILACAK?

Açıköğretim Fakültesi de öğrenim gören öğrenciler AÖF Güz Dönemi Final Sınavları a 23 Ocak - 24 Ocak 2016 tarihlerinde katılacaklar. AÖF Güz Dönemi Final Sınavı sonuçları ise yine sınav tarihinden sonraki 15 gün içerisinde açıklanacak.

2016 Bahar Dönemi ara sınavları 16 Nisan 2016 - 17 Nisan 2016da, Bahar Dönemi final sınavı 04 Haziran 2016 -05 Haziran 2016da yapılacak. Her iki dönemin tek ders sınavları ise 16 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilecek.

Son zamanlarda ise internetten yapılan online işlemler insanların hayatını oldukça kolaylaştırmıştır. Evde, işte okulda aklınıza gelen her yerde internete erişim sağlanabilir durumdadır. Bu denli interneti kullanan vatandaşlarımız karşısında devletimiz boş kalmamış pek çok eylemi internet aracılığı ile halletme fırsatı tanımıştır. Bu fırsatlar bireylerin günlük yaşamını oldukça pratikleştirir. Yoğun iş hayatlarında az da olsa rahat bir nefes almalarını sağlar. Artık üniversite kayıtların bile internetten yapıldığı bu dönemde daha aklınıza gelebilecek olan birçok işlemi internetten halledebilmekteyiz. Bu da biz vatandaşların bazı işlemlerini çok kolay ve çok kısa bir zaman dilimi içerisinde işlemlerimizi halletmeye sağlar. Sınav başvurularımızı, sınav sonuçlarını çok kısa bir zaman dilimi içinde öğrenebilirsiniz. İnternete sistemi sayesinde sınavlar hakkında en ayrıntılı bilgiye sahip olabiliriz. Erişim sağlayabildiğimiz her türlü alanda dilediğimiz işlemi yapabiliriz. Böylesine hızla yayılan internet teknolojisi sayesinde bizler her türlü sınavımızın sonuçlarını bu şekilde öğrenebilmekteyiz. Açıköğretim fakültesinin sınav sonuçları da sınav olan tarihten 15 gün sonra açıklanacağı duyurulmuştur. Sınava giren adayların internet ortamından sınav sonuçlarını takip etmesi önemlidir. Çok yakın biz zamanda açıklanacak olan bu sınavın sonuçları her AÖF sınavına giren vatandaş için ter döktürücüdür. Açıköğretimden iktisat ve işletme fakültelerindeki dönemlik kredili sisteme bağlı olarak yürütülen bu program yeni sistemde öğrencilerin başarılı olarak sayılabilmesi derslerden 35,00 ya da daha fazla bir puana sahip olmaları gerekir.

ÖSYM tarafından yapılan bu sınavın sonuçları yine ÖSYM sonuç açıklama sistemi üzerinden sonuçları açıklanacaktır. Bu nedenle güncel olarak her gün bu sistem takip edilerek sonuçların açıklanacağı tarih sorgulanabilir. Güncel haberleri bu sayede takip ederek sonuçlarınızın açıklandığını hemen öğrenebilirsiniz. Sonuçlar açıklandıktan sonra ise sizler kolaylıkla ÖSYM in sonuç açıklama ekranına sizlere verilmiş olan aday şifrenizi ve T.C. kimlik numaranız ile girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Böyle büyük kolaylık sayesinde çok kısa bir zaman dilimi içinde rahatlıkla ve pratiklikle açıköğretim fakültesi sınavlarına giren adaylar sonuçlarını öğrenebilirler.

AÖF SINAV GEÇME NOTLARI

84 - 100 AA 4,00 Geçti

77 - 83 AB 3,70 Geçti

71 - 76 BA 3,30 Geçti

66 - 70 BB 3,00 Geçti

61 - 65 BC 2,70 Geçti

56 - 60 CB 2,30 Geçti

50 - 55 CC 2,00 Geçti

46 - 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 - 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 - 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 - 32 FF 0,00 Kaldı

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER