Anadolu Lisesini mi Meslek Lisesini mi tercih etmeliyim?

Anadolu Lisesini mi Meslek Lisesini mi tercih etmeliyim?

ANADOLU LİSESİ Mİ MESLEK LİSESİ Mİ TERCİH EDİLMELİ?

İyi bir yüzdelik dilimine sahip iseniz, hangi okulu seçmeniz gerektiği konusunda kararsızsanız ve Anadolu Lisesi mi Meslek Lisesi Mi tercih etmelisiniz bilmiyorsanız yazımızı dikkatlice okumalısınız. Eğer iyi bir Anadolu Lisesi veya Fen Lisesini kazanacak puana sahipseniz tercih klavuzunda bulunan iyi okulları tercih edebilirsiniz. Seçeceğiniz okulun akademik ve sosyal alanda başarılı okullar olmasına dikkat etmelisiniz. Anadolu Liselerini tercih ettiğiniz taktirde 10. Sınıfta sayısal alanın yanında eşit ağırlık, yabancı dil, sözel ağırlıklı programlara yönelebilirsiniz. Sayısal yeteneğiniz güçlü ise Anadolu Liselerini veya fen liselerini tercih edebilirsiniz. Anadolu liselerinin amacı, her yıl mümkün olduğu kadar hatta daha fazla sayıda öğrencinin üniversiteyi kazanmasını sağlamaktır. Meslek Liselerinde ise temel amaç, öğrenciye mesleki bilgi vermek ve öğrencinin üniversitede kendi alanında ilerlemesini sağlamaktır. Anadolu Lisesi mi Meslek Lisesi mi şeklinde sorular çoğu velinin merak konusudur. Meslek Liselerinde öğrenciler daha çok mesleki bilgiler ile bilgilendirilip alanlarında başarılı olmaları sağlanır. Anadolu liselerinde öğrencilerin hedefleri doğrultusunda çalışmaları ve üniversiteye girmeleri sağlanır.

Meslek Lisesi Avantajları

· Meslek lisesi öğrencileri mesleğe yönelik hazırlamakta ve dersler bu yönde yapılmaktadır.

· Meslek lisesinden mezun olan öğrenciler, hayatlarına daha çabuk atılıp hemen çalışmaya başlayabilirler.

· Meslek lisesi mezunları okuldan mezun olduktan sonra üniversite sınavına girerken kendi bölümlerini tercih ettikleri taktirde ek puan almaktadırlar.

· Meslek liselerinde okuyan öğrenciler 3. sınıfta staj görmeye başlarlar ve küçükte olsa bir ücret alırlar. Bu da öğrencilerin mesleklerine bağlanmasına ve hırslanmasına yardımcı olur.

Meslek Lisesi Dezavantajları

· Meslek lisesinde okuyan bir öğrenci başka bir bölüm tercihi yapamaz. Yaparsa ek puan alma hakkına sahip olmaz. Bu nedenle meslek lisesine giren öğrenciler iyi düşünmeli ve bu şekilde meslek liselerine girmelidir.

Anadolu Liselerinin Avantajları

· Anadolu lisesinde okuyan öğrenciler için başarı puanları çok önemlidir. 4 yıl boyunca okuldaki başarı puanları üniversite girişlerini etkiler.

· Anadolu liselerinde verilen yabancı dil ileride iş hayatında oldukça önemli bir yer tutar. Bunun yanı sıra yurt dışında okuma imkânı sağlar.

· Anadolu Lisesi mezunları üniversite yaşamları boyunca devletten burs alma hakkına sahip olur.

· Anadolu lisesinde verilen eğitim ile üniversite sınavına hazırlanmak ve başarılı olma oranı daha yüksektir.

· Anadolu liselerini en önemli kılan özellik verilen yabancı dil eğitimidir. Bu nedenle Anadolu Lisesi seçerken buna dikkat etmek gerekir.

Anadolu Lisesi mi Meslek Lisesi mi tercih etmelisiniz? Bu sorunun cevabını vermeden önce başarı durumuna bakılmalıdır. Sayısal bir zekâya sahip ve oldukça başarılı bir çocuğunuz varsa Anadolu Lisesi veya Fen Lisesi tercih edebilirsiniz. Sözel bir zekâya sahip ve hayata biran önce atılmayı planlayan çocuğunuz içinse meslek liselerini tercih edebilirsiniz. Sonuç olarak Anadolu Lisesi mi Meslek Lisesi mi sorusunun en doğru cevabı yine sizdedir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER