AİO (Açık İlköğretim Okulu) Ders Seçimi Nasıl Yapılır?

Kayıt Yenileme Yapan Öğrenciler için ders seçme:
Çalışma takviminde belirtilen süreler içerisinde ilgili bankalara kayıt yenileme parasını yatırdıktan sonra Açık İlköğretim Okulunun iş ve işlemlerini yapmak için görevlendirilen ilköğretim okullardan (köy ilköğretim okulları hariç) kendisine en yakın olan ilköğretim okuluna gidip kayıt yenilemesini yaptırmalıdır. Kayıt yenilemesi yapılan öğrencinin otomatik ders seçimi bulunduğu sınıf için AİO sistemi tarafından atanır. Bundan sonra öğrenci Açık İlköğretim Okulunun İnternet adresi olan www.aio.meb.gov.tr ana sayfasının sağ üst köşesinde bulunan AİO Bilgi Sistemi mönüsü altındaki Öğrenci Girişi bölümünden T.C. Kimlik No ve şifresi ile sisteme girerek Kayıt Yenileme altında ki Ders Seçme ekranından bir üst sınıf derslerinden ders seçme işlemini gerçekleştirebilirler.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yeni Kayıt Yapan Öğrenciler için ders seçme:
Çalışma takviminde belirtilen süreler içerisinde ilgili bankalara Yeni Kayıt parasını yatırdıktan sonra Açık İlköğretim Okulunun iş ve işlemlerini yapmak için görevlendirilen ilköğretim okullardan (köy ilköğretim okulları hariç) kendisine en yakın olan ilköğretim okuluna gidip kaydını yaptırmalıdır. Kaydı yapılan öğrencinin otomatik ders seçimi bulunduğu sınıf için AİO sistemi tarafından atanır. Öğrenci kaydını yaptırdığı ilköğretim okulundan aldığı kayıt belgesinde ki şifre ile Açık İlköğretim Okulunun İnternet adresi olan www.aio.meb.gov.tr ana sayfasının sağ üst köşesinde bulunan AİO Bilgi Sistemi altında ki Öğrenci Girişi bölümünden T.C. Kimlik No ve şifresi ile sisteme girerek Yeni Kayıt İşlemleri altında ki Ders Seçme ekranından bir üst sınıf derslerinden ders seçme işlemini gerçekleştirebilirler.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ders Seçme Kriterleri:
1-Sistem açık olduğu sürece öğrenciler ders seçme işlemlerini gerçekleştirebilirler, dilerlerse seçtikleri dersleri değiştirebilirler.
2-Ders seçme işlemi Sınav kütüğünün oluşturulacağı zaman kapatılacaktır. Öğrencinin en son seçmiş olduğu dersler sınavına gireceği derslerdir.
3-Sınav kütüğü oluştuktan sonra ders değişikliği ile ilgili hiç bir talep dikkate alınmayacaktır.
4-Ders seçme 6 ve 7. Sınıf öğrencilerine yönelik bir uygulamadır.
5-Sistem gereği ders seçilmesi gereklidir. Ders seçmeyen öğrenciye sistem otomatik ders atayacaktır. Sistemin atayacağı derslere itiraz söz konsu değildir.
6-Yönetmelik gereği üstten en fazla 4 (Dört) ders seçilebilir, Ancak bazı durumlarda ders oturum sayısının veya bir dönemde en fazla 12 dersten sınava girebilme kriterinin aşılması durumunda üstten seçilecek ders sayısı 4 ten az olabilecektir.
Örnek ders seçme işlemleri için. (bkz. Sıkça Sorulan Sorular)

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER