6.Sınıf Matematik 2.Dönem 1.Yazılı Soruları Açık Uçlu 2023-2024

6.sınıf matematik 2.dönem 1.yazılı soruları cevap anahtarlı

Her öğretim yılı başında yayımlanan MEB iş günü takvimine göre değişiklik göstermekle beraber ikinci dönemin ilk sınavı mart ayının son haftası ile nisan ayının son haftası arasında yapılıyor. Dediğim gibi tamamen matematik 2. dönem zümre kararı doğrultusunda belirleniyor. Zümre kararı doğrultusunda ortak değerlendirmeye imkan vermek adına sınavlardan biri ortak olarak yapılabilir. Okul müdürlüğünün bilgisi dahilinde aynı gün ve saatte sınav tüm şubelere ortak olarak yapılır. Ortak olarak yapılan "6.sınıf matematik 2.dönem 1.yazılı soruları cevap anahtarlı" olarak matematik zümre öğretmenlerince hazırlanır. Gerekirse sınav sonucunda yazılı kağıtları çoğaltılarak öğrencilere verilir.

6.sınıf matematik 2.dönem 1.yazılı soruları çöz kategorimize eklediğimiz onlarca online sınavı indirmesiz çözerek sınava hazırlanabilirsiniz. Bu alanda 6. sınıf matematik 2. dönem 1. yazılı test çöz ile öğrendiklerinizi pekiştirebilir, sınavda yüksek puan alabilirsiniz. 6.sınıf matematik 2.dönem 1.yazılı soruları kategorimize yeni örnek sınavlar eklemeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam edin.

6. Sınıf Matematik 2. Dönem 1. Yazılı Kazanımları

a) Örneğin 3 saatte 150 km giden bir aracın aldığı yolun geçen süreye oranı 150 km/3 sa.= 50 km/sa. Olarak Yazıldığından bu oran birimlidir. 6A sınıfının topladığı plastik kapakların sayısının 6B sınıfının topladığı plastik kapakların sayısına oranı 180 adet /120 adet = 3/2 olarak yazılır ve bu oran birimsizdir.

b) Birimli oranlardan sürat birimi olan km/sa. ile m/sn. arasında dönüşümler yapılır.

a) Cebirsel ifadelerde kullanılan harflerin sayıları temsil ettiği ve “değişken” olarak adlandırıldığı belirtilir.

b) En az bir değişken ve işlem içeren ifadelerin “cebirsel ifadeler” olduğu vurgulanır.

c) Terim, sabit terim, benzer terim ve katsayı kavramları ele alınır.

Bu düzeyde 4a,a/5,2±a/5 biçimindeki cebirsel ifadelerin anlaşılmasına yönelik çalışmalara yer verilir. Örneğin a + a + a + a = 4a, 2b = b + b, gibi işleme dayalı uygulamaların yanı sıra aşağıda örneklendiği gibi uygun modellerle çalışmalar yapılır.

a) Örneğin sınıfımızdaki kız ve erkek öğrencilerin en sevdikleri renkler nelerdir?

b) Beş büyük ilde 1990 ve 2010 yıllarında hizmet veren kaç tane hastane vardır?

c) Süreksiz veri gruplarıyla sınırlı kalınır. Sürekli ve süreksiz veri kavramına girilmez.