2.Dönem TEOG zor muydu? Yorumla

2.Dönem TEOG zor muydu? Yorumla

2.DÖNEM TEOG ZOR MUYDU?

Herkesin bildiği üzere, öğrencilerin ortaöğretimden lise eğitimini geçme aşamasında yapılan OKS ve SBS sınavları yerini TEOG sınavına bırakmıştır. 2010 yılından itibaren uygulanan TEOG sınavı ‘Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş anlamına gelmektedir. Bu sınav öğrencilerin anlık bir sınav sistemiyle değerlendirilip liseye alınmasının yerine, bunu yıl içerisinde yaymayı amaçlamıştır. Her ne kadar sınav sistemleri değişse de, öğrenciler her sınav öncesinde veya sonrasında olumlu ya da olumsuz yorumlar yapmakta, sınav sistemlerinin kendilerini ne kadar etkilediklerini belirtmektedir. Bu noktada öğrencilere 2. dönem TEOG zor muydu diye sorulduğunda birçok farklı yanıt alınabilir. Öğrencinin çalışma performansına, okulun verdiği eğitime, öğretmenin öğrenci üzerindeki etkisine veya ailelerin tutumlarına göre değişen sınav puanları, kiminin yüzünü güldürürken kimini üzmektedir. Bizde bu konuyu merak eden ebeveynler veya öğrenciler için, genel olarak 2. dönem TEOG zor muydu sorusunu sınava giren öğrencilere yönelterek sizlere yardımcı olmaya çalıştık.

Öğrencilerin İkinci Dönem TEOG Sınavı İçin Yorumları

Sınava giren öğrencilere sınavın zorluğunu sorduğumuzda birbirinden farklı cevaplar ile karşılaşıldı. İkinci dönem TEOG sınavında çoğu öğrenci, Türkçe sorularının ayırt edici olduğunu, Matematik sorularının yorucu ve zor olduğunu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularının okuma, anlama ve yorumlama becerisini test ettiği yorumlarını yapmıştır. Ama genel olarak bakıldığında öğrenciler, TEOG 2. dönem sınavlarından özellikle Türkçe sorularının beklenenden kolay olduğunu belirtmiştir. Ancak Matematik için bu yorumu yapamayan öğrenciler, Matematikte oldukça zorlandığını belirtmiştir. Tabi ki bu durum her öğrenci de değişiklik göstermektedir.

Öğretmenlerin İkinci Dönem TEOG Sınavı İçin Yorumları

2.dönem TEOG sınavı zor muydu sorusunu öğretmenlere yönelttiğimizde, öğrencilere kıyasla farklı cevaplar ile karşılaşıldı. Öğretmenler genel olarak, bütün derslerin öğrencilerin yapabileceği seviyede olduğunu, ancak dikkatli ve anlayarak yapılması gerektiğini belirtmiştir. Soruların, eğitim-öğretim dönemi içerisinde öğretilen konular üzerinden hazırlanmış olduğunu söyleyen öğretmenler, derse hakim öğrencilerin sınavda zorluk çekmediğini söylemekteler.

Öğrenciler derslerde tüm dikkatlerini öğretmene vererek dersi dinledikleri ve gerekli tekrarı yaptıkları sürece, TEOG sınavında da zorluk yaşamaz diyen öğretmenler, sınav için gereken her şeyin yapıldığını vurgulamaktadır. Bunun yanında en büyük görevin öğrencilere düştüğünü söyleyen öğretmenler, ebeveynlerin de öğrencilerin üzerinde etkisi olduğunu görmezden gelmemektedir. Çocuklarını daha bilinçli ve bütün imkanları sağlayarak yetiştiren ailelerin sınav sonuçlarında, hem kendilerinin hem çocuklarının başarı elde edeceğini söylemektedir.

Öğretmenlerin dışında, Milli Eğitim Bakanlığı dan 2.dönem TEOG sınavı zor muydu tartışmalarına, ‘her geçen yıl yapılan yeniliklerle öğrenci yanlıyız ve sınavlarda öğrencilerin mağdur olmamasına özen göstermekteyiz cevapları gelmiştir. Öğrencilerin başarılarını arttırmak için sınavın bu formata getirildiğini söyleyen Milli Eğitim Bakanlığı, ‘öğrenciler bu sayede anlık bir ölçme ile liselerini belirlemiyor açıklamasını yapmıştır. Hayal kırıklığı yaşayan ya da 2. dönem TEOG sınavı zor muydu sorusuna ‘Evet yanıtı veren öğrencilerin ise daha özenli ve dikkatli bir çalışma yapmaları gerektiğini belirtmiştir.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER