2018 LGS sonuçları açıklandı. TIKLA SORGULA

2018 LGS sonuçları açıklandı. TIKLA SORGULA

LGS (Liseye Geçiş Sınavı), TEOG yerine gelen sistem, 2 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşti. LGS Matematik soruları, MEB’in bu zamana dek yaptığı en zor sınavlardan biri olarak gözüktü. Birçok eğitim uzmanı, Matematik hocalarının bile zamanında soruları yetiştiremeyeceği öngörüsünde olurken, sınavın eleyici dersi seçildi. Matematik soruları ve cevapları üzerinden puan değerlendirmesi (aritmetik ortalama) puanda etkisini göstermesi bekleniliyor.

2018 LGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

2 Haziran 2018 Tarihinde Yapılan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınava Ait Soru ve Cevap Anahtarları, ÖDGSM’nin resmi web sitesinde yayınlandı. LGS sayısal bölüm kitapçığı ve LGS sözel bölüm kitapçığı ‘A’ türünden verildi. Soruları ve cevapları görmek için tıklayınız

SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22 Haziran 2018 Cuma günü sınav sonuçları açıklanması beklenirken, MEB sınav sonuçlarının tarihini değiştirdi. LGS sınav sonuçları, 26 Haziran 2018 Salı günü açıklanıyor. MEB, sonuçların açıklanacağı saat konusunda resmi bir açıklama yapmadı.

LGS PUAN HESAPLAMA

Yeni sınav sistemi üzerinden puan hesaplama nasıl yapılacağına dair sorular gelmeye devam ediyor. Yeni sınav sistemine dair puan hesaplama yapmak için tıklayınız

LGS SINAVI İPTAL Mİ?

Sınav sorularının sızdırılmasına dair MEB soruşturma açarken, üç öğretmen gözaltına alındı. LGS sınavı iptali mi, sorusunun cevabını MEB resmi olarak açıklamadı.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER