2017 DGS Akademik Not Ortalamalarının Toplanması

2017 DGS Akademik Not Ortalamalarının Toplanması

2017-DGS: Akademik Not Ortalamalarının Toplanması Süreci Hakkında Bilgilendirme

23.07.2017 tarihinde yapılan Dikey Geçiş Sınavının (2017-DGS) kılavuzunda yer alan ‘AKADEMİK NOT ORTALAMALARININ TOPLANMASI İLE İLGİLİ BİLGİ bölümündeki eğitim bilgilerinin toplanması takvimi aşağıdaki şekilde yeniden düzenlenmiştir.

YÖKSİSten eğitim bilgileri, 9 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) adayların bilgisine açılmıştır.

Eğitim bilgilerinde değişiklik/düzeltme gereken adayların, 10-14 Ağustos 2017 tarihleri arasındakendi üniversitelerine başvurarak eğitim bilgilerinin YÖKSİSte güncellenmesini sağlamaları gerekmektedir.

10-14 Ağustos 2017 tarihleri arasında YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgilerinde yapılan düzeltmeler, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) adayların bilgisine 16 Ağustos 2017 tarihinde sunulacaktır.

YÖKSİSten güncel eğitim bilgisi 21 Ağustos 2017 tarihinde son kez çekilecek ve KKİS üzerindeki güncellemelerle birlikte, ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (AİS) adayın 2017-DGS başvurusuna yansıtılacaktır. Birden fazla eğitim bilgisi olup DGS başvurusunda kullanmak istediği eğitim dışında bir eğitim seçilmiş olduğunu düşünen ve kullanılmasını istediği eğitimi değiştirmek isteyen adaylar için 22 Ağustos 2017 tarihinde yalnızca bir günlüğüne AİSde DGS için eğitim seçme ekranı açılacak ve adayların istedikleri eğitimi seçmelerine olanak sağlanacaktır. Kuruma dilekçe ile gönderilen istekler kabul edilmeyecek, 22 Ağustos 2017 tarihinden sonra herhangi bir değişiklik işlemine izin verilmeyecektir.

Adayların Önlisans Başarı Puanı (ÖBP) bu veriler doğrultusunda hesaplanarak değerlendirme işlemleri yapılacaktır.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER