2016/1 KPSS Tercih Kılavuzu

2016/1 KPSS Tercih Kılavuzu

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar tercihlerini 22 Haziran - 1 Temmuz 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYMye gönderebileceklerdir.İnternetten tercih gönderme işlemleri 1 Temmuz 2016 gecesi, saat 23:59da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

Genel Yönetmelik gereği; KPSS-2014/2, 2015/1 ve 2015/2 yerleştirme işlemleri sonucu 2014-KPSS puanı ile herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2014-KPSS puanları ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamazlar.

Adayların ilgili kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 5-6 Temmuz 2014 ve 27-28 Eylül 2014 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2014-KPSS Lisans ve 2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYMnin internet sayfasında yer alan ÖDEMELER alanından kredi kartı /banka kartı ile yerleştirme ücretini (15,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 11 Temmuz 2016 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYMnin internet sayfasında yer alan ÖDEMELER alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 11 Temmuz 2016 tarihinde saat 23.59da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Aynı öğrenim düzeyinde birden fazla diplomaya sahip adaylar, aynı anda her iki diplomalarında yazan program/alanlarına (sistemde kayıtlı bilgileri doğrultusunda) yönelik tercih yapabileceklerdir.

Adaylar, tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapabilecek olup tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.

Mezun olunan program ile ilgili nitelik koşulunun karşılanmadığı bir sözleşmeli pozisyona tercihler arasında yer verilmesi ve yerleştirilme halinde ilgili kurum tarafından adayların ataması yapılmaz. Adayların, mağduriyete uğramamaları için tercihlerini internetle ÖSYMye göndermeden önce tüm tercihlerinin durumlarına uygun olduğundan emin olmaları gerekir.Mezun olunan ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih edilen kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapılmış olduğunuz tercih sistem tarafından kabul edilmeyecektir.

Adaylar, tercihlerini Ekte yer alan KPSS-2016/1 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre, internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri önem arz etmektedir.

2016-KPSS/1 TERCİH KILAVUZU

  • Genel Bilgiler
  • TABLO-1.Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar
  • TABLO-2.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar
  • TABLO-3.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar
  • Özel Koşullar
  • Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları
  • Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
  • Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
  • Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dallar
  • Mezun Olunan Ön Lisans Programı
  • Mezun Olunan Lisans Programı
  • Dilekçe
  • Alan-Dal Dönüşüm Tablosu

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER