2016 LYS Almanca da 17 soru hatalı mı?

2016 LYS Almanca da 17 soru hatalı mı?

30 yıldır Almanca üzerine akademik çalışmalar yürüten, Alman edebiyatı ve Almanca dil bilgisi üzerine kitapları bulunan Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dursun Zengin, 80 sorunun yer aldığı LYS-5 Almanca testinde 17 sorunun hatalı olduğunu öne sürdü.

Toplam 102 bin 374 adayın başvuru yaptığı Almanca sınavında çıkan bu sorularla ilgili ÖSYMye başvuruda bulunduğunu belirten Prof. Dr. Zengin, Hürriyete, şu bilgileri verdi:Sorulara tesadüfen baktım ama bakmaz olaydım. Bu 17 sorunun en az 4-5 tanesi doğrudan yanıtları etkilediği için iptal edilmeli. Diğerleri de gereksiz virgül ya da fazla sözcük kullanımı gibi yanlışları barındırıyor. Soruları inceledeğimde çok şaşırdım ve üzüldüm. Bu kadar hata ile karşılaşacağımı düşünmüyordum.

DİĞER TESTLERE DE İTİRAZ VARDI

LYSde daha önce de biyoloji testinde yer alan üç soruda, matematikte 2, felsefede testinde de bir soruda hata olduğu iddia edilmişti. Biyoloji testindeki üç soru için ÖSYMye itiraz dilekçesi verilmişti.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER