2016 LYS 2 zordu!

2016  LYS 2 zordu!
Nesibe Aydın Okulları uzmanları, LYS-1 sonrası yaptıkları yorumlarda olduğu gibi, Üniversiteye giriş sınavlarında artık pratik çözüm, kısa yol gibi, öğrenciye sadece test çözdürerek başarıya ulaşma devri bitti. Öğretmenler, konuları kavramlar arasındaki ilişkileri vurgulayarak anlatmalı, öğrenciler ise konuları çok iyi kavramalı ve düşünerek öğrenmenin bilincinde olmalıdırlar. Aksi durumda öğrencilerin sadece soru tipi ezberleyerek başarılı olma şansı çok azdır. değerlendirmesini yaptılar.

Sınavdan çıkan öğrencilerimizden gelen yorumlar doğrultusunda, ÖSYMnin bu yıl uygulamış olduğu (YGS, LYS-1 ve LYS-2) sınavları ayrı ayrı değerlendirildiğinde, LYS-2nin (Fizik, Kimya, Biyoloji) YGS ve LYS-1den (Matematik, Geometri) daha zor ve daha belirleyici olduğu tespit edilmiştir.

Bu yönüyle değerlendirildiğinde, bu yıl öğrencilerin sıralamalarının ve yerleştirme puanlarının oluşmasında, LYS-2 daha belirleyici olacaktır.


FİZİK SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ

Nesibe Aydın Okulları Fizik Zümresi, LYS-2 Fizik sorularının, MEBin özellikle son birkaç yıldır fizik konularının kazanımları ile ilgili yaptığı güncellemelerin içeriğine uygun hazırladığını ifade etmiştir. Müfredat dışından herhangi bir soru ya da kavrama rastlanılmamıştır.

Son bir kaç yılın sınavlarıyla karşılaştırdığımızda, zorluk bakımından birbirine yakın olduğu gözlenmiştir. Fen bölümünün tamamı değerlendirildiğinde, Fizik sorularının öğrencileri zorladığı ve öğrencilerin sıralamasında ve puanlarında daha belirleyici olacağı sonucuna varılmıştır.

Fizik bölümünün belirleyici ders olmasında, 12.Sınıf müfredatında bulunan Modern Fizik konuları ile ilgili sorular etkili olmuştur.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER