2015 YGS ve LYS tercihleri ne zaman yapılacak? Son Tarih

2015 ygs tercih tarihi, 2015 ösys tercih tarihi

2015-ÖSYS tercih işlemleri, 6 Temmuz 2015 tarihinde başlayacak ve 14 Temmuz 2015tarihinde sona erecektir.

2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM inhttp://www.osym.gov.trİnternet adresinden yayımlanmıştır. Adayların tercih işlemi için 1 Temmuz 2015 tarihinde ÖSYM in internet adresinden yayımlanan kılavuzu esas almaları ve bu tarihler arasında ÖSYM in İnternet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerekir. Kılavuz basımı, dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Adaylar tercihlerini, 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM inhttps://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacaklardır. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacaktır. ÖSYMye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekmektedir. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Adaylar, ÖSYM in https://ais.osym.gov.tr İnternet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılmalıdır. Adayların tercihlerinin ÖSYMye ulaştığından emin olmaları için ekranda 2015-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYMye bildirilmiştir. ifadesini görmeleri gerekmektedir. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra Tercih Süresi içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER