2015 DGS akademik not işlemleri

4 Ağustos 2012 tarihli ve 28374 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından 26 Temmuz 2015 tarihinde yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için, Meslek Yüksekokullarındaki sınava başvurmuş olan son sınıf öğrencilerinin akademik not ortalamalarını ve eğitim bilgilerini elektronik ortamda toplama işlemleri 09 - 24 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

2015-DGSye başvuran adayların YÖKSİS sisteminden temin edilen eğitim bilgileri 09 Temmuz 2015 tarihinden itibaren https://kkis.osym.gov.tr internet adresinde kontrol ve veri girişi için açılacaktır.

  • Eğitim kaynağı YÖKSİS olan adayların bilgi güncellemesi YÖKSİS üzerinden yapılacaktır. Adayların eğitim bilgisi YÖKSİS üzerinden belli aralıklarla güncellenecektir. Eğitim bilgileri güncel hali ile Merkezimiz tarafından YÖKSİS Sisteminden son kez 27 Temmuz 2015 tarihinde elektronik ortamda alınarak ÖSYM kayıtlarına aktarılacaktır. Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri bilgi güncelleme işlemlerini, 24 Temmuz 2015 tarihi mesai saati bitimine kadar YÖKSİS üzerinde tamamlaması gerekmektedir.

  • Eğitim kaynağı YÖKSİS olmayan adayların bilgi güncellemesi https://kkis.osym.gov.tr aracılığı ile yapılacaktır. Meslek Yüksekokulları, bilgi güncelleme işlemlerini 24 Temmuz 2015mesai saati bitimine kadar https://kkis.osym.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştireceklerdir.

Adaylar eğitim bilgilerinin kontrolünü, 09 - 24 Temmuz 2015 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecekler ve düzeltme işlemleri için kendi Meslek Yüksekokullarına bu tarihler arasında başvuru yapacaklardır. Adayların doğrudan ÖSYMye yapacakları düzeltme talepleri kabul edilmeyecektir, düzeltmeler üniversitelerinin ilgili birimlerince yapılacaktır.

YÖKSİS sisteminde Meslek Yüksekokulu Müdür / Müdür Yardımcısı bilgisi bulunan Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerinin https://kkis.osym.gov.tr kullanıcı bilgileri otomatik tanımlanmış ve ilgili Meslek Yüksekokulu Müdürlüklerine iletilmiştir. Kullanıcı bilgileri kendilerine ulaşmayan Meslek Yüksekokulu Müdürlükleri bu bilgilerini 444 6796 (OSYM) numaralı Çağrı Merkezimizden öğrenebilirler.

Tüm DGS adaylarına ve Üniversitelerin ilgili birimlerine duyurulur.

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER