2014 TEOG Kontenjanları ve Taban Puanlar

MEB 4 Temmuzda TEOG tercihleri için esas kontenjan tablolarını yayınlamasının ardından 7 Temmuzda 8. sınıflar için Yerleştirmeye Esas Puanları (YEP) ilan edecek.

Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) sınavına 1 milyon 270 bin 8. sınıf öğrencisi katıldı. Kılavuzun da yayınlanmasıyla tercihlerin esas kontenjan tablolarının 4 Temmuzda açıklanacağı belli oldu.

Ardından 7 Temmuzda da Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) açıklanacak. Öğrencilerin tercih işlemleri 31 Temmuz-8 Ağustos arasında yapılabilecek ve 22 Ağustosta yerleştirme sonuçları da ilan edilecek.

Kesin kayıtların alınmasıyla öğrenciler ortaöğretime adım atmış olacak.

YEPE GÖRE YERLEŞTİRME YAPILACAK
Bugünün yaptığı habere göre, Anadolu, Anadolu İmam Hatip, Çok Programlı Anadolu, Fen, Mesleki ve Teknik Anadolu, Sosyal Bilimler Liseleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerine öğrenciler YEPe göre alınacak. Ayrıca Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı olarak çalışan özel okullar da YEPe göre alım işlemi yürütecek. Açık öğretimden ortaokul hayatını sürdürmüş öğrenciler de YEPe göre kayıt-kabul şartlarını taşımaları halinde tercihlerini MEBin sitesinden yayınlanan Yerleştirme İşlemi Tercih Tablosunu doldurarak yapabilecek. Öğrencilerin tercihleri için son gün 7 Ağustos. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne Yerleştirme İşlemi Tercih Formunun 7 Ağustos mesai bitimine kadar APS ya da APS gibi hızlı posta hizmeti ile göndermeleri gerekli. 7 Ağustos tarihinden sonra yapılan gönderimler dikkate alınmayacak.

TEOG Tercih Robotu ve Taban Puanlar için tıklayınız

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER