2014 LYS Soru ve Cevap Anahtarları Yayımlandı (%20)

2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) sınavlarının ikinci aşaması olan 2014 Lisans Yerleştime Sınavı (2014-LYS) 81 il merkezinde (91 sınav merkezinde) 14-15 ve 21-22 Haziran 2014 tarihlerinde beş oturum halinde, 5.521.318 adet soru kitapçığı kullanılarak gerçekleştirilmiş ve herhangi bir sorun olmadan tüm ülkemizde huzur içerisinde tamamlanmıştır. Sınavda toplam 340.562 personel büyük bir özveri ile görev yapmıştır.

Ülkemizin geleceği olan 946.244 gencimizin girmiş olduğu bu yarışın hak ve adalet ölçüsü içerisinde gerçekleştirilebilmesi için sınav öncesinde ve sınav sırasında her türlü tedbir alınmış ve ilgili çalışmalar planlandığı gibi dakika dakika yürütülmüş, sınav sorunsuz biçimde tamamlanmıştır. Sınav sonrasında da aynı titizlikle sınav evrakının değerlendirilmesi temin etmek üzere her türlü çalışma planlanmış ve gerekli koordinasyon sağlanmıştır.

Sınavın sorunsuz olarak gerçekleştirilmesine destek veren başta tüm ÖSYM çalışanlarımız, 21 gün süren Kapalı Dönem görevlilerimiz, Sınav Günü Masası görevlileri, ÖSYM Temsilcilerimiz, Sınav Koordinatörlerimiz, Bina Sınav Sorumlularımız ve Yöneticilerimiz, Emniyet görevlileri olmak üzere tüm sınav görevlilerine ve sınav güvenlik tedbirlerinin uygulamaya geçirilmesine destek veren diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederiz.

6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 33 üncü maddesi ile 53 üncü maddesi birinci fıkrası (ç) bendi gereğince ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamı dışına çıkarılmıştır. Sınav güvenliğinin en önemli unsuru olan Her Adaya Farklı Soru Kitapçığı uygulaması nedeniyle adayların sorulara verdikleri cevapları da izlemesini ve cevap kâğıdı üzerindeki işaretlemelerini kontrol etmelerini temin etmek amacıyla ÖSYM Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda 2014-LYSlerde test sorularının tamamından rastgele seçilen % 20si adaylara ait soru kitapçıklarındaki soru numaraları ve cevap seçenekleri ile birlikte adayların incelemesine açılacaktır. Sınav sorularının % 20sini oluşturan ve adayların incelemesine açılan sorular, ayrıca; Temel Soru Kitapçığına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.

ÖSYMnin internet sitesinden yayımlanan Temel Soru Kitapçığı basın yayın organları tarafından, telif hakları ÖSYMde saklı kalmak kaydıyla, her hangi bir telif hakkı bedeli ödenmeksizin kullanılabilecektir. Temel Soru Kitapçığı adı altında ÖSYMnin internet sitesinden yayımlanan sorular dışında kalan ve artık Merkezimize ait gizli bilgi olarak nitelenecek tüm soruların yazılı, görsel veya işitsel olarak herhangi bir yolla bir bütün olarak veya kısmen paylaşılması halinde, paylaşan kişi ve kuruluşlar hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli yasal işlemler başlatılacaktır.

Soru ve Cevap Anahtarlarları:

2014 LYS-3 soru ve cevapları (%20)

2014 LYS-2 soru ve cevapları (%20)

2014 LYS-5 soru ve cevapları (%20)

2014 LYS-4 soru ve cevapları (%20)

2014 LYS-1 soru ve cevapları (%20)

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER