2013-2014 Fen Teknoloji 1.dönem merkezi sistem soru analizleri

2013-2014 Fen Teknoloji 1.dönem merkezi sistem soru analizleri

2013-2014 fen ve teknoloji merkezi sistem soru analizleri, fen ve teknoloji 1.dönem teog sınav yorumu

Öncelikle tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilerimize geçmiş olsun diyorum. İlk defa yapılan bu sınavda kaldırma kuvveti ile ilgili 11 tane sorunun sorulmuş olması bizleri çok şaşırttı. Fakat kaldırma kuvveti ile ilgili sorular beklenilenin aksine oldukça kolay sorulardı.

İlk bakışta öğrencilerin büyük çoğunluğunun bu kadar çok kaldırma kuvveti sorularını görünce moralleri bozulmuş ve öğrenciler korkmuş olabilirler fakat soruları çözdükçe de kendilerine güvenleri gelmiştir. İptal edilen sorudaki yapılan affedilir gibi değildir. Buda soruları hazırlamada ciddiyetten biraz uzaklaşıldığı düşüncesini ortaya çıkarmıştır. Soruların ayırt edici olmadığı konuların genele yayılmadığı aşikardır.

Zorluk derecesine göre bakıldığı zaman kalıtım sorularının kaldırma kuvvetine göre zor olduğu düşüncesine varılmıştır. Sınavın genelinde ise İngilizce öğretmenlerinin feryadına yer vermeden geçmek istemedim. Buradan anlaşılan öğrencileri ayırt edici soruların özellikle İngilizce dersi olacağıdır.

Matematikten sorulan soruların ise bu kadar kolay olması da tabii ki de editörlerimiz tarafında hayretle karşılanmıştır. Fakat sınav sistemine göre yazılı notu olarak görmek gerekirse sınav sisteminin oldukça başarılı olduğu şahsi kanaatimdir. Saygılarımla .

Fen Ve Teknoloji Editörü

Murat Turan

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER