2013-2014 Başbakanlık bursuna kimler başvuru yapabilir?

2013-2014 Başbakanlık bursuna kimler başvuru yapabilir?

2013 2014 BAŞBAKANLIK BURSU KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR ŞARTLAR NEDİR

ÖSYM in 2013 Lisans Yerleştirme Sonuçlarını açıklamasının ardından adaylar yurt ve burs başvurularını yapmaya başladı.

Kredi ve yurtlar kurumundan yapılan açıklamaya göre adaylar yurt, burs ve kredi başvrularını 29 Temmuz tarihinden itibaren yapabilecekler. Başvuruşlar KYK ın resmi internet adresinden online olarak yapılacak.

Adaylar burs ve kredi başvurularını 29 Temmuz 29 Eylül tarihleri arasında yapabilecekler.KYK başvuruların bitmesinin ardında burs ve kredi hakkı kazanan adayları yine resmi internet sayfasından duyuracak.

Burs ve kredi başvurularında en çok merak edilen ise Başbakanlık bursunu kimler alabilir, şartları nelerdir?

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Bursu a,tüm lisans,yüksek lisans ve açıköğretim öğrencileri başvurabilir.Başbakanlık bursu , öğrenim kredisinden farklı olarak geri ödemesi olmayan bir burstur.Başbakanlık bursuna , önlisans,lisans , açıköğretim ( sadece öncelikli şehit, gazi, anne ve baba ölü..) öğrencileri başvurabilir.2 yıllık okullardan mezun olup,4 yıllık okulların 3. sınıfına ara vermeden devam eden öğrenciler,Yüksek Lisans öğrencileri , Vakıf Üniversitesi öğrencileri, LYS sonucunda ilk 100e giren öğrencilere , milli sporcular,ikinci öğretimde eğitim alan öğrenciler, Başbbakanlık bursuna başvuru yapabilirler.

Başvurular elektronik ortamda yapılmaktadır . Ancak öncelikli durumdan yararlanmak isteyen adaylar , özel durum belgelerini KYKya iletmek durumundalar.

Başbakanlık bursu alan adayların bursu alttan 3 dersi kalması halinde kesilir. Bir aday hem öğrenci kredisi hemde başbakanlık bursunu alamaz.

Başbakanlık bursunu kimler alamaz?

Başbakanlık Bursu şartllarına göre bazı durumlarda adaylar burs alamazlar. Daha önce burs yada kredi alan öğrenciler, giriş yılından itibaren yıl kaybı olan öğrenciler, yabancı uyruklu öğrenciler,Polis Akademisi ve Askeri okul öğrencileri, Yüksek Lisansın hazırlık sınıfında bulunan öğrenciler,aylık asgari ücret düzeyinde gelire sahip olan öğrenciler ( yetim maaşı ve nafaka dışında) yalan beyanda bulunan öğrenciler ve burs almaya yeterli bulunmayan adaylar Başbakanlık bursundan yararlanamaz.

YURT BAŞVURULARI

2013–2014 ÖĞRETİM YILINDA YURT İÇİNDEYÜKSEK ÖĞRENİM PROGRAMINA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖSYM VEYA ARA SINIF ÖĞRENCİLERİNİN YURT MÜRACAATI İÇİN TIKLAYINIZ

2013–2014 ÖĞRETİM YILINDA KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİNDE YÜKSEK ÖĞRENİM PROGRAMINA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖSYM VEYA ARA SINIF ÖĞRENCİLERİNİN YURT MÜRACAATI İÇİN TIKLAYINIZ


KREDİ/BURS BAŞVURULARI

2013–2014 ÖĞRETİM YILINDA YURT İÇİNDE YÜKSEK ÖĞRENİM PROGRAMINA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖSYM VEYA ARA SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KREDİ/BURS MÜRACAATI İÇİN TIKLAYINIZ

2013–2014 ÖĞRETİM YILINDA YURTDIŞINDA YÜKSEK ÖĞRENİM PROGRAMINA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖSYM VEYA ARA SINIF ÖĞRENCİLERİNİN KREDİ/BURS MÜRACAATI İÇİN TIKLAYINIZ

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER