2013-2014 2.Dönem Fen ve Teknoloji TEOG sınavı değerlendirmesi (Analiz)

2013- 2014 FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 2. DÖNEM TEOG SINAVI DEĞERLENDİRİLMESİ
Öncelikle bütün öğrencilerimize hayırlı olması dileğiyle. Sorular 8inci sınıf kazanımlarına ve Milli Eğitim Bakanlığının daha önce açıkladığı kavram sınırlamalarına uyumuştur. Birinci sınavın konularından sadece 1 soru geldi. Müfredata uygun sorular sorulmuş olup 2. Dönem 1. Yazılı ile teog sınavı konuları arasından beklenildiği gibi 12 soru sorulmuştur. Sınavda
  • Hücre Bölünmesi ve Kalıtım ünitesinden 1,
  • Kuvvet ve Hareket ünitesinden 1,
  • Maddenin Yapısı ve Özellikleri ünitesinden 4,
  • Ses ünitesinden 2,
  • Maddenin Halleri Isı ünitesinden 7,
  • Canlılar ve Enerji İlişkileri ünitesinden 5 soru sorulmuştur.
Sınavda 8 adet deney sorusu, 3 grafik sorusu bulunmaktadır. Bu durum öğrencilerin alıştıkları bir sistem olduğu için soruları çözmekte zorlanmamışlardır. Sınav bu özellikleriyle akademik seviyesi çok iyi olan öğrencileri ayırt etmekte zayıf kalmıştır. Fotosentez sorusunda alt sınıflarda işlenen konularda yer alan bilgilerin kullanıldığı görülmüştür . TEOG 1 sınavındaki gibi anlaşılması güç ifadeler ve bilimsel çelişkiler TEOG 2 de görülmemiştir. Sınav soruları anlaşılır, net, görsellerle ilişkili genellikle kolay sorulardan oluşmaktadır. Dersi düzenli takip eden ve sistemli ders çalışan öğrencilerin kolaylıkla yapabileceği bir sınavdır.
Diğer branşlar ve 1. Teog sınavıyla beraber değerlendirildiği zaman özellikle öğrencilerin bu sınavlarda çok fazla ve birbirine yakın netler yapacağı düşünülecek olursa öğrencileri ayırt etmek oldukça zor olacaktır. Buradan da ders notlarının önemi bir kez daha öne çıkmış oluyor. Böylelikle de öğrencilerin illede dershaneye gidip sınavlara hazırlanma zorunluluğu kalmayacak gibi görünüyor.
MURAT TURAN
FEN VE TEKNOLOJİ EDİTÖRÜ

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER