2013 ALS sınav konuları

2013 ALS sınav konuları

2013 ALS başvuruları devam ederken bizde öğrencilerin akıllarındaki sorulara cevap bulabilmek adına ALS ile ilgili bilgilendirmeye devam ediyoruz. Sorubak ALS Haberleri bölümünde ALS sınavı ile ilgili daha çok bilgiye sahip olabilirsiniz.

Sorubak olarak ÖSYM tarafından yapılan diğer sınavlarda olduğu gibi ALS sınavlarında çıkmış soru ve cevaplara sitemizde yer veriyoruz. ALS Çıkmış soru ve cevaplara burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2013 ALS sınavı 11 Şubat-8 Mart 2013 tarihleri arasında alınıyor. 2013 ALS sınavı ise 21 Nisan 2013 tarihinde yapılacak. Şunu unutmamak gerekir 2013 ALS sınavına başvuru için okul bitirme derecesi (son beş yılın ortalaması) Askerî liseler için en az 75,00, Bando Astsubay Hazırlama Okulu için en az 65,00 olması gerekir.

ALS Yazılı sınavı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 21 Nisan 2013 Pazar günü yapılacak. Yazılı sınav saat 9.30da başlayacak ve 2 saat (120 dakika) sürecektir.
Yazılı sınavda adaylara, ilköğretim düzeyinde, sözel ve sayısal becerilerini yoklayan testler uygulanacaktır. Test; Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere dört testten oluşacaktır. Ve 4 yanlış bir doğruyu götürür.2013 ALS tahmini puan hesaplaması yapmak isterseniz Sorubak 2013 ALS Puan Hesaplama modülünü kullanabilirsiniz.

Yazılı sınavda ilköğretim düzeyinde dediğine göre 4-8 sınıflardaki konulardan soru gelmesi muhtemeldir.

2013 ALS için şu an belirlenmiş bir taban puanı yok. 2013 ALS taban puanı şöyle belirlenecek. Yazılı sınav sonuçları, en yüksek puan alan adaydan başlanarak genel başarı sırasına konulacak ve değerlendirme sonucunda çağrılacak aday sayısına bağlı olarak bir baraj puan belirlenecektir. Yazılı sınav notu sınavın yapıldığı yıl için geçerlidir.YAzılı sınavda çoktan seçmei sorular sorulacak.

Yazılı sınav için belirlenecek baraj puanını aşan adaylar, 2. seçim aşamasına katılmaya hak kazanacaklardır. 2. seçim aşaması aşağıdaki bölümlerden oluşmaktadır:
a) Ön Sağlık Muayenesi
b) Bedeni Yeterlilik Testleri
c) Psikoteknik Testi (Yalnız Hv.K.K.lığı için)
ç) Müzik Yetenek Testi (Yalnız Bando Astsubay Hazırlama Okulu için)
d) Mülakat
e) Sağlık Muayenesi

YAZILI SINAV
Sınavda adayların, ilköğretim düzeyinde, sayısal, sözel ve mantıksal akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesi amacıyla; Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri testleri
uygulanacaktır. Testler, tek kitapçık hâlinde adaylara verilecek ve adaylar cevaplarını cevap kâğıdına işaretleyeceklerdir. Sınavın cevaplama süresi 120 dakikadır (2 saat).

YAZILI SINAVIN KAPSAMI

Türkçe (30),Sosyal Bilimler (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (7), Millî Tarih (4), Türkiye Coğrafyası (4)),Matematik (30).Fen Bilimleri (Fizik (9), Kimya (8), Biyoloji (8)) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

Sorubak.Com

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER