2012 YGS de hangi konulardan sorular soruldu?

2013 YGS sınav soruları hakkında öğrencilerin bir öngörü sahibi olmalarını sağlamak, sınav konuları ile ilgili onlara bir firik vermek adına 2012 YGS soruları ile ilgili Fem Dershanelerinde görevli branş öğretmenlerin yaptıkları değerlendirmeyi aşağıda yayımlıyoruz.
Sınav sistemine yönelik YGS ve LYSlerle bir bütünlük oluşturmaktadır. YGSnin LYSlere etkisi maksimum % 40 oranındadır. Geriye net yapma oranına göre başarıyı değiştirebilecek % 65 - 70. bir dilim kalmaktadır.
Adaylar bundan sonraki kalan iki buçuk aylık bir zamanı iyi bir biçimde değerlendirerek hedeflerine rahatlıkla ulaşabilecekler. Bundan dolayı YGSsi beklentilerinin altında geçenler için moral bozmaya kesinlikle gerek yoktur. Bütün bunların telafisi mümkündür. YGS iyi geçen adaylar için de bunun anlamlı olması için mutlaka aynı başarıyı LYSlerde de göstermeleri gerekiyor. Bundan dolayı hedefli öğrenciler için asıl bundan sonraki süreç önemli olmaktadır.
2012 YGS Soru Yorumları
FEM dershaneleri yayın kurulu başkanları kendi branşları ile ilgili 2012 YGS sorularını sizler yorumladılar.
2012 YGS Türkçe bölümü
Türkçe soru yorumları
2012 YGS soruları YGS müfredatına uygun olarak sorulmuş fakat soru dağılımlarında önceki yıllara göre farklılık olduğu görülmüştür. Geçmiş yıllarda sorulan ‘Yazım Kuralları ve ‘Anlatım Bozukluğundan hiç soru gelmemiştir. Paragraf sorularının sayıca fazla olması öğrencilere zaman kaybettirmiştir. Daha önce en çok 8 adet gelen paragrafta yardımcı düşünceden bu yıl 13 adet soru gelmiştir.
Soruların konulara göre dağılımı
Sözcük anlamı ve söz yorumu 2 Soru
Deyim ve atasözü 1 Soru
Cümle anlamı- kavramlar 3 Soru
Cümle anlamı- karma 2 Soru
Cümle yorumu 2 Soru
Paragraf anlatım teknikler 3 Soru
Paragrafta yapı 3 Soru
Paragraf konu ana düşünce 4 Soru
Paragraf yardımcı düşünce 13 Soru
Karma dil bilgisi 4 Soru
Cümle ögeleri 1 Soru
Ses bilgisi 1 Soru
Noktalama işaretleri 1 Soru

NE ZAMAN?

Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Sınav
Haber Kategori
Ne Zaman
Haber Kategori
Haber

SON HABERLER